Scheerwolde 1 wint eerste wedstrijd

Het eerste elftal van Scheerwolde moest deze middag aantreden tegen DVSV.
Toevallig dezelfde tegenstander waarmee vorig seizoen de competitie werd afgesloten.
Destijds won Scheerwolde de wedstrijd met 1-2.
Een paar minuten voor tweeën werden de spelerspassen gecontroleerd door de scheidsrechter van dienst. Hierna werd er getost voor de keuze van speelhelft. Scheerwolde wint de toss en blijft staan en DVSV trapt af.

De mannen van trainer Siemen Pit begonnen de wedstrijd goed. Er werd gelijk druk gezet op de tegenstander en de eerste kansen werden gecreëerd. Het vizier van de schutters stond echter nog niet op scherp. Een voorbeeld hiervan was het schot van Scheerwolde middenvelder Milo van Wermeskerken tegen de paal.
Na 20 minuten volgde een goede aanval van DVSV. De bal werd vanaf de rechterkant strak en laag voorgegeven en linkermiddenvelder Danny Wardenier drukte goed af in de korte hoek, 0-1.
Hierna een rommelige fase van beide kanten. Bij een corner genomen door Stan van Wermeskerken werkte Stijn Ringnalda de bal in de kruising. Helaas echter aan de verkeerde kant van het doel…

Na de thee kwamen er 3 verse krachten het team versterken. De omzettingen zorgden ervoor dat Scheerwolde het middenveld beter in handen kreeg.
Rond de 70e minuut volgde er een goede uittrap van keeper Wilbert Zielman die ervoor zorgde dat de bal op het hoofd van spits Marco Mooiweer terecht kwam. Hij verlengde de bal en Danny Potkamp kwam goed voor zijn man, snelde op het doel van de tegenstander af en schoot door de benen van de keeper hard door het midden raak. De welverdiende gelijkmaker viel eindelijk.
Hierna volgden er een aantal corners voor de thuisploeg. Stan van Wermeskerken bracht de bal telkens goed voor het doel. Bij één van deze standaardsituaties kwam de bal terecht bij Marco Mooiweer. Hij schoot knap uit de draai de bal ineens op de lat, vervolgens kon DVSV wegwerken.
Opvolgend aan deze kans mocht DVSV twee keer aanleggen van een meter of 25 van het doel. De eerste vrije trap werd goed hard ingeschoten en via de vingertoppen van de keeper belandde de bal op de lat. De 2e vrije trap ging tot opluchting met een mooie boog het vangnet in.
Rond de 80e minuut werd Stan van Wermeskerken de diepte ingestuurd. Hij dribbelde met de bal aan de voet het doelgebied binnen en werd hard onderuit gehaald door de keeper. De scheidrechter wees resoluut naar de stip. De penalty werd strak in het rechterzijnet geschoten door Eric Schuring, 2-1 voor de thuisploeg.
DVSV probeerde met een extra man voorin en door middel van lange ballen nog wat te forceren maar echt gevaarlijke situaties deden zich niet meer voor.
Na 90 minuten blies de goed fluitende scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit.

Een goede start van de competitie en hopelijk kan deze lijn aanstaande zondag worden doorgetrokken in en tegen Giethoorn.