Scheerwolde 1 wint verdiend van DOS’63

VV Scheerwolde heeft afgelopen zondag met 3-1 gewonnen van DOS’63.

Na de wanvertoning van afgelopen zondag tegen Giethoorn had de ploeg van trainer Siemen Pit wat recht te zetten.

Om stipt veertienhonderd uur blies de man in het groen voor het eerst op de fluit.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar na een klein kwartier voetballen kreeg DOS’63 meer de overhand. Slordig balverlies op het middenveld leidde dan ook 5 minuten later de 0-1 van de gasten in. Eric Schuring speelde de bal op het middenveld niet goed breed, zodat de bal onderschept kon worden door de tegenstander. Deze direct diep op de linksbuiten. De bal werd goed door hem in de korte hoek geschoten en in eerste instantie redde de nieuwe keeper Mark Mol uitstekend, maar helaas kwam de tweede bal terecht bij een speler met een zwart-wit tenue.

Na deze tegentreffer ging Scheerwolde op zoek naar de gelijkmaker. Enkele kleine kansen deden zich voor totdat Scheerwolde een vrije trap kreeg vanaf de zijkant. Stan van Wermeskerken gaf de bal goed voor en spits Potkamp kopte de bal perfect in de lange hoek, 1-1.
Vlak na deze treffer kreeg de thuisploeg een hoekschop. Opnieuw was het Stan van Wermeskerken die de ball voorgaf bij de tweede paal. Eric Schuring stond op de achterlijn om de bal terug te koppen richting het doelgebied. Wederom was het Danny Potkamp die op de goede plek stond en de 2-1 tegen de touwen werkte.
Kort hierna zochten beide teams de kleedkamers op voor een kopje thee.

In de tweede helft ging Scheerwolde verder waar het gebleven was. Druk zetten op de tegenstander, strijden voor elke bal en proberen kort en strak te combineren. Ondertussen had Patrick Punter het veld verlaten voor Hilbert ten Klooster en Marco den Hartog voor Stijn Ringnalda. Na ongeveer 15 minuten in de 2e helft schoot Danny vanuit vanaf de rand van de 16 snoeihard op de lat. Een paar minuten later voltooide hij zijn hattrick door koelbloedig de bal in de verre hoek te schieten. De mooie pass kwam overigens uit een vrije trap van achteruit door Milo van Wermeskerken.

Het restant van de wedstrijd werd prima uitgespeeld en had de score zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Het vizier stond echter niet op scherp. Zo nam Stijn Ringnalda de bal niet helemaal goed aan in het 16 metergebied en had Hilbert ten Klooster niet door dat hij genoeg tijd had om de bal in de hoek te schieten. In plaats daarvan schoot hij hard door het midden.
De prima debuterende keeper Mark Mol moest nog één keer optreden bij een vrije trap. De bal werd over de muur getrapt en met een vangbal kwam hij als winnaar uit de strijd.
Al met al een goede overwinning van het gehele team met als uitblinker Danny.

Aanstaande zondag speelt Scheerwolde om 14:00 op het kunstgras in Vilsteren.