Sterk Scheerwolde is Vilsteren de baas op kunstgras

Afgelopen zondag werd er door Scheerwolde 1 afgereisd naar Vilsteren gelegen in het mooie Salland. Er werd om 14:00 afgetrapt op de kunstgrasmat.

In de openingsfase was Scheerwolde de bovenliggende partij en dit resulteerde in een prachtig doelpunt na een minuut of 20 voetballen.
Marco Den Hartog kreeg de bal aangespeeld halverwege het middenveld en na een kleine dribbel met de bal aan de voet besloot hij om op 20 meter van het doel uit te halen. Met een strakke wreeftrap verdween de bal in de lange hoek, buiten bereik van de keeper. Ongeveer tien minuten later deed de “midmid” van de tegenstander precies hetzelfde, ook een goed schot van buiten het doelgebied belandde ook buitenbereik van onze doelman in de verre hoek. Na deze goal werd Vilsteren wat sterker en begon meer vooruit te voetballen. Dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden, maar telkens grepen de veldspelers op het laatste moment in. Wanneer de bal die doorschoot was daar Keeper Mark Mol die bij elk dreigend gevaar snel zijn doellijn verliet en goed optrad. Uiteindelijk werd met een 1-1 stand gefloten voor de rust.

In de tweede helft kwam Teun de Goede in het veld voor Bas Dijkstra. Kort nadat de wedstijd weer op gang was kwam Patrick Punter in het veld voor Marco den Hartog.
Na een minuut of 10 in de tweede helft begon de druk van Scheerwolde op Vilsteren toe te nemen. Een aantal corners van Stan van Wermeskerken zorgden er voor dat Scheerwolde uitliep naar 1-4. Eerst was het Stijn Ringnalda die via de lat en de rug van een tegenstander de eerste corner tot doelpunt promoveerde.
Nummer 2 was een corner die bij de 2e paal. Deze werd door Danny Potkamp opgepikt en met een grote boog verdween de bal in de verre hoek, 1-3. De laatste corner van deze serie werd wederom door Stijn succesvol ingekopt.
Tijdens het restant van de wedstrijd bleef Scheerwolde de bovenliggende partij. Er werd enkel nog gescoord door Teun de Goede. Vanuit een goede pass kwam hij aan de rechterkant op voor het doel en met een prachtige stift verschalkt hij de keeper van Vilsteren voor de 5e keer deze middag.
De wedstrijd werd na deze goede actie rustig uitgespeeld.
Aankomende zondag heeft de ploeg een zondag vrij, maar de week erna wordt er gewoon weer gevoetbald. Uffelte is dan de tegenstander op het sportpark aan de Scheerwolderweg.