Scheerwolde vergeet tegen Kuinre aan doelsaldo te werken

Afgelopen zondag ging de reis via Oldemarkt richting Kuinre.
Vorig jaar werd er nog twee keer van deze tegenstander verloren dus aan Scheerwolde 1 de taak om daar verandering in te brengen.

Aangekomen op de parkeerplaats werd geconstateerd dat het veld er op zijn zachtst gezegd niet uit zag. Iets waar Scheerwolde de afgelopen jaren ook mee te maken heeft gehad, maar na vernieuwing van het hoofdveld zijn deze problemen niet meer aan de orde.

Vanaf het fluitsignaal begon Kuinre direct fel aan de wedstrijd. Door middel van goed druk zetten en voor elke bal gaan waren de eerste minuten overduidelijk voor de thuisploeg.
Keeper Mark Mol kwam een keer goed uit zijn doel bij een gevaarlijke voorzet en Marco den Hartog wist door het inzetten van een sliding in het doelgebied een goede kans te voorkomen.
Hierna pakt Scheerwolde het spel over. De eerste echte aanval was ook direct een goal.
Patrick Punter kwam na goed positiespel in balbezit en rondde secuur af met binnenkant voet in de verre benedenhoek. Dit betekende zijn eerste goal in de hoofdmacht van Scheerwolde.
Scheerwolde bleef na deze 0-1 de bovenliggende partij, maar telkens was de ploeg slordig met de eindpass. Halverwege de eerste helft werd door Danny, Stan en Teun een goede aanval opgezet. Uiteindelijk was het Teun die in kansrijke positie kwam. De bal kwam net iets onder zijn lichaam terecht en in plaats van rustig een hoek uit te kiezen schoot hij door het midden.
Vervolgens ging het spel op en neer en was het Danny Potkamp die een paar keer goed uithaalde vanaf de rand van het strafschopgebied. Telkens was het de keeper van Kuinre die als winnaar uit de strijd kwam.

De tweede helft eigenlijk precies hetzelfde wedstrijdbeeld. Scheerwolde was de iets bovenliggende partij en Kuinre probeerde door middel van de lange bal een kansrijke positie te creëren. Meestal was het de verdediging van Scheerwolde die deze duels won.
Ongeveer in het midden van de tweede helft kreeg Scheerwolde twee goede mogelijkheden.
Eerst was het Danny die na een individuele actie net naast de kruising schoot.
Vervolgens was het Stan die na een mislukte uittrap van de keeper de bal met een strak schot boven op de deklat schoot.
De wedstrijd werd er tegen het einde van de wedstrijd niet beter op.
Kuinre hanteerde nog steeds de lange bal en Scheerwolde ruimde telkens resoluut weg.
Ondanks dat de thuisploeg geen grote kansen kreeg bleef het opletten geblazen voor Scheerwolde.
Er hoeft immers maar één lange bal goed te vallen.
Na 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kreeg Mark Mol voor de tweede keer op rij geen tegendoelpunt.

Aanstaande zondag staat de wedstrijd Scheerwolde tegen Wapserveen op het programma.
Graag zien wij u om 14:00 in Scheerwolde om de rood-witte hoofdmacht te komen aanmoedigen.