Scheerwolde wint ruim van Wapserveen

cropped-football-field.jpg

De mannen van trainer Siemen Pit zijn de laatste weken aardig op dreef.
Na het verlies tegen Giethoorn heeft de ploeg nu 4 wedstrijden op rij gewonnen.
Zoals al in de titel gelezen kon worden kwam daar afgelopen zondag een 5e overwinning bij. Na negentig minuten voetballen stond er 6-2 op het scorebord.

Scheerwolde begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Wel was duidelijk te merken dat Wapserveen er een paar versterkingen bij had gekregen ten opzichte van vorig jaar.
Na 5 minuten te hebben gespeeld werd Hilbert tegen het gras gewerkt in het 16 metergebied.
De hierop volgende penalty werd goed binnen geschoten door Eric Schuring.
Na deze goal nam Wapserveen het spel over wat resulteerde na een kwartier spelen in een tegengoal. De bal werd door Scheerwolde slordig verspeeld op het middenveld en een vlijmscherpe counter volgde, 1-1.
Een tijd lang gebeurde er weinig voor beide goals, totdat Danny Potkamp het op de heupen kreeg vanaf het middenveld. Een solo volgde met een schot in de verre hoek. Met deze2-1 voorsprong zocht de thuisploeg de kleedkamer op.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Scheerwolde mocht opnieuw een strafschop nemen.
Wederom was het Eric die achter de bal ging staan. Helaas was deze strafschop niet hard genoeg en te dichtbij de keeper. Via de vingertoppen van de keeper en de binnenkant van de paal rolde de bal terug het speelveld in.
Nadat deze kans niet werd benut was Wapserveen behulpzaam om de score voor Scheerwolde te vergroten. Een strakke voorzet was erg gevaarlijk en voordat er deze bij de 2e paal ingekopt kon worden werkte een verdediger de bal achter zijn eigen keeper, 1-3.
Hierop volgend was het Matthijs Pastoor die de marge naar 3 goals tilde door middel van het intikken van een voorzet.
Na deze goal volgde een kopie van de 3-1. Het enige verschil was, dat een andere speler van Wapserveen de bal nu achter zijn eigen keeper kopte.
Met nog zo’n 10 minuten op de klok kwam de tegenstander er nog een keer gevaarlijk uit.
Het was keeper Mark Mol die goed uit zijn doel kwam. Helaas voor hem probeerde de speler van Wapserveen ook nog bij de bal te komen en kwamen ze hard in botsing. Mark kon de wedstrijd op karakter afmaken. Zo was hij nog getuige van misschien wel de mooiste goal van de middag. Via goed samenspel (aannemen & spelen en direct spel) kwam de bal op het middenveld terecht. Een mooie combinatie met Danny bracht hem uiteindelijk weer in kansrijke positie. Hij schoot de bal strak onder de deklat. Dit betekende 6-1 voor Scheerwolde.
Na deze goal floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Aankomende zondag speelt Scheerwolde om 14u uit tegen IJhorst .
Graag zijn wij u allen langs de lijn.