Puntendeling tijdens topper in 5e klasse A

Afgelopen zondag stond de wedstijd IJhorst tegen Scheerwolde op het programma, de nummers 3 en 2 van de competitie. Aangekomen bij het veld werd geconstateerd dat het wel eens lastig voetballen zou worden op dit veld.
Scheerwolde begon vandaag in de volgende opstelling:
Mark op doel, met daarvoor de verdediging Stijn, Marco, Eric en Arend.
Het middenveld werd bezet door Bas, Hilbert en Patrick.
De laatste 3 veldspelers waren aanvallers Teun, Matthijs en Danny.
Om het gehele team compleet te maken begonnen Milo en Stan op de bank.

Om 14u floot de leidsman voor het eerst. Direct nam IJhorst het initiatief in handen. Door middel van goed druk zetten, een man doorschuiven van achteruit en proberen de bal zo vaak mogelijk vooruit te spelen werd Scheerwolde onder druk gezet. De eerste de beste goede aanval van de thuisploeg was direct raak. De bal werd op het middenveld ingespeeld richting de inlopende spits. De speler in kwestie nam de bal één keer mee en haalde verrassend vroeg uit. Met een mooie knal via de onderkant van de lat was Keeper Mark Mol geklopt.
Deze goal gaf IJhorst vleugels en werd Scheerwolde verder onder vuur genomen, echter tot grote kansen kwam het niet. Een op het oog onschuldige corner bracht echter verandering in het scorebord. IJhorst bracht snel de bal in het spel terwijl Scheerwolde nog niet klaar stond. De bal werd vervolgens voorgegeven en het kopduel werd door Stijn gewonnen. bij de afvallende bal was geen speler van Scheerwolde te bekennen. Het was door ook een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te zetten.
Na deze goal kwam Scheerwolde steeds beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen deden zich niet voor. Gelukkig kreeg spits Potkamp het op zijn heupen. Hij kreeg de bal op links aangespeeld en snelde het strafschopgebied in. De spint was zijn tegenstander te machtig en deze besloot onreglementair in te grijpen. De scheidsrechter van dienst legde de bal terecht op de stip.
Eric Schuring ging achter de bal staan en schoot de bal beheerst langs de keeper.
Vlak hierna zat de eerste helft erop en werd er met een 2-1 tussenstand theegedronken.

In de rust moest Siemen Pit kijken hoe hij zijn elftal de tweede helft neerging zetten. Zowel Mark en Marco konden namelijk niet verder spelen. De oplossing werd gevonden door Matthijs op doel te zetten en Stan op de plek van Matthijs te laten voetballen. Daarnaast werd Milo op zijn vertrouwende plek als laatste man opgesteld.

De tweede helft begon Scheerwolde waar het verder gebleven was. IJhorst terugdringen op eigen helft en scherp verdedigen op de bal. Na ongeveer 10 minuten kreeg Scheerwolde een corner. Bij deze corner was Stijn Ringnalda het meest attent bij stilliggende bal in het doelgebied. Hij nam de bal één keer mee en schoot beheerst langs de keeper in de verre hoek.
Na deze gelijkmaker voelde Scheerwolde dat er meer te halen was. Van achteruit speelde Milo de bal op Danny. Met de bal aan de voet zette hij het op een lopen. Uiteindelijk kwam hij bij de keeper en maakte een schijnbeweging. Hierdoor was de keeper geklopt en kon hij de bal in het doel tikken, 2-3 Scheerwolde.
Na deze goal ging IJhorst alles of niets spelen voor een punt. Uiteindelijk werd dit opportunisme beloond. De spits kreeg de bal op de borst aangespeeld en legde deze klaar voor de middenvelder die kwam inlopen. Deze raakte de bal niet geheel vol, maar toch verdween deze met een mooie boog in de kruising, 3-3.
De late gelijkmaker voelde bij de mannen van Scheerwolde als verlies, maar gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel voor beide ploegen wel tere