Scheerwolde maat(je) te groot voor Uffelte

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Scheerwolde-Uffelte op het programma.
Op papier een mooie affiche, namelijk de nummer 4 van de competitie tegen de nummer 2.

Echter in werkelijkheid had Uffelte in grote delen van de wedstrijd weinig in te brengen tegen de thuisploeg.

Om stipt twee uur blies de man in het zwarte tenue voor het begin van de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat een sterke wind schuin over het veld in combinatie met een felle zon een extra moeilijkheidsfactor toevoegden aan het spel van beide ploegen. Uffelte wist hier in het begin beter mee om te gaan en was bovendien ook wat feller. Over de rechterkant van de gasten werd de ploeg een aantal malen gevaarlijk, maar telkens mistte de voorzet enige precisie.

Na een minuut of 20 werd Scheerwolde sterker en sterker en nam het maken van het spel over.
Dit resulteerde in een paar kleine kansen en corners en na ongeveer 30 minuten kwam Danny Potkamp op een meter of 40 van de goal in balbezit. Dit deed hij door hard het duel in het gaan met de laatste man van Uffelte en hij kwam hier als winnaar uit de strijd. Hij snelde met grote passen naar het doel en liet de doelman voor het eerste deze middag kansloos.
Vervolgens nam Stan van Wermeskerken een aantal corners en was het steeds Stijn Ringnalda die de bal beroerde met het hoofd. Bij een van deze corners toornde hij ruim boven de verdediging uit en kopte de bal in het doel, helaas constateerde de scheidsrechter een duw van Teun de Goede in het 5 metergebied en ging het “feest” helaas niet door.
Vlak voor rust had Scheerwolde nog 2 goede mogelijkheden, maar beide keren werd de bal met een arm geraakt door een speler van Uffelte.  Eerst was het Bas Dijkstra die met een voorzet de aanvallers voor het doel in stelling wou brengen en in de rebound was het Eric Schuring die hard richting het doel schoot. Helaas zag de scheidsrechter beide keren niet dat er hands werd gemaakt. Kort hierna mochten beide ploegen de kleedkamer op zoeken voor een bekertje thee.

De Tweede helft werd gestart met Marco den Hartog voor Bas Dijkstra en Patrick Punter kwam in het veld voor Teun de Goede.
Scheerwolde ging verder waar het gebleven was, goed voetballen en proberen meer goals te maken.
Na een paar minuten kreeg Patrick de bal recht voor de goal. Een hard zwabberend schot volgde en belandde op de binnenkant van de paal. De terugstuitende bal werd opgepikt door Matthijs Pastoor en helaas belandde ook zijn poging tegen het aluminium.
Vervolgens was het opnieuw Danny die ervoor zorgde dat Scheerwolde mocht juichen. Hij werd aangespeeld vanaf het middenveld en met een schot in de rechterhoek zette hij de 2-0 op het bord.
Vanaf deze goal zette Uffelte de ploeg om en kwam er een extra iemand bij op het middenveld. Dit zorgde ervoor dat Scheerwolde het een minuut of 10 erg lastig had. Slechts 1 keer werd Uffelte echt gevaarlijk en was het keeper Mark Mol die met een goede reflex de bal uit het doel hield. De bal stuitte terug het veld in, maar werd vervolgens verkeerd geraakt door een speler van Uffelte.
Na in het veld wat dingen te hebben omgezet werd Scheerwolde weer sterker. Eerst was het laatste man Milo die samen met Eric een goede aanval opzette. Na een paar keer gecombineerd te hebben met medespelers kwam de bal uiteindelijk bij Stan terecht. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal hard richting het doel. Helaas dwars door het midden in plaats van in een hoek. De keeper van Uffelte kon hierdoor met een goede reflex de bal uit het doel ranselen.
Ook Marco den Hartog kreeg nog een goede mogelijkheid, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen en door het effect van de bal wist hij deze niet goed te raken. Een haast zeker doelpunt viel hierdoor niet.
Kort voor tijd viel dan eindelijk de 3-0 en was het over en uit voor Uffelte.

De bal werd vanaf het middenveld ingespeeld op Danny en samen met Matthijs mochten ze met z’n tweeën op de keeper af. Doordat Matthijs goed meeliep moest de keeper kiezen tussen het afdekken van de goal of het onderschepen van de breedtepass. Dit zorgde ervoor dat Danny uiteindelijk de bal makkelijk rechtdoor kon schuiven.
Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd en kon Scheerwolde weer 3 punten op de ranglijst bijschrijven.
Aanstaande zondag speelt de ploeg van Siemen Pit in de Kuinre.

Mocht het goede spel ook tegen deze tegenstander kunnen worden voortgezet dan nestelt de ploeg zich steviger in de top van de 5e klasse A.
Graag zien wij u zondag om 14:00 in de Kuinre langs de lijn om Scheerwolde te komen aanmoedigen.