Doelpuntloos gelijkspel tegen Uffelte

In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Uffelte zaten de weergoden bepaald niet mee.
Gelukkig lag het veld van Uffelte vanaf de ochtend pal in de zon, zodat het veld om 14:00 zacht genoeg was om op te voetballen.
Vandaag moest Scheerwolde 1 Marco en Stijn missen. Marco was op trainingskamp in Florence en Stijn in Belgrado.
Scheerwolde begon vandaag in de volgende opstelling:
Mark op doel, met daarvoor de verdediging Teun, Milo, Eric en Arend.
Het middenveld werd bezet door Bas, Hilbert en Patrick.
De laatste 3 veldspelers waren aanvallers Wilbert, Matthijs en Danny.
Stan begon op de bank deze wedstrijd.

Scheerwolde begon goed aan de wedstrijd. Er werd goed getikt en dit resulteerde in een kansje voor Matthijs op de rand van het 16-metergebied. Hierna golfde het spel op en neer en was het Uffelte dat gevaarlijk werd via goed counterspel. Gelukkig voor ons keepte Mark een uitstekende partij. Hij was alert op lange ballen, onverslaanbaar op de lijn en hij kwam drie keer als overwinnaar uit de strijd bij een 1-tegen-1 situatie. Voor de thee werd Scheerwolde nog één keer gevaarlijk. Danny ontsnapte na een goede pass aan zijn direct tegenstander. Echter kwam de verdediger van Uffelte er net op tijd weer bij, zodat hij alleen nog met de punt bij de bal kon komen. Dit “schot” miste richting en kracht.

Na de pauze nam Scheerwolde het heft in handen.
Positioneel stond het team beter om de counters op te vangen. Hierdoor was het team in staat goede tegenaanvallen op de mat te leggen.
Eerst was het Matthijs die uit een corner van Stan goed inkopte. Hierna was het Danny die ook door middel van een kopbal de keeper uittestte. Weer stond de keeper van Uffelte goed op te letten en kwam hij als overwinnaar uit de strijd. Het volgende gevaar kwam van de groenhemden. Een vrije bal op een meter of 20 van het doel werd knap om de muur heen gekruld. Keeper Mark was kansloos, maar gelukkig bracht de paal redding. Hierna nam Scheerwolde het spel weer over. Patrick zette een goede aanval op aan de linkerkant. Uiteindelijk kreeg hij de bal weer terug en haalde vol uit. De bal ging jammer genoeg 10 centimeter over de deklat. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd zorgt voor de mannen van trainer Pit voor een bittere nasmaak. Na goed doorgaan in het doelgebied van Spits Potkamp komt hij rond 8 meter van de goal in duel met de doelman van Uffelte. Uiteindelijk komt hij als overwinnaar uit de strijd en beland de bal voor de voeten van Hilbert. Hij laat het netten bollen , maar scheids Braaksma beoordeeld het duel van Danny als onreglementair. Kort hierna wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd. Over beide helften gezien een terechte uitslag. Alhoewel de in mijn ogen afgekeurde goal zorgt voor het gevoel dat Scheerwolde 2 punten te weinig heeft gekregen.