Spannende topper tegen Ulu Spor eindigt onbeslist: 2-2

Afgelopen zondag is de wedstrijd Ulu Spor tegen Scheerwolde gespeeld.
Op voorhand verwachtte trainer Siemen Pit een lastige wedstrijd op het kunstgras.
Er werd dus wat extra “zekerheid” ingebouwd. In plaats van de gebruikelijke 4-3-3 opstelling werd dit keer gestart in een 4-4-2 opstelling.

Scheerwolde hield vanaf het begin de verdediging goed gesloten. Er waren hier en daar wat kleine kansjes voor Ulu Spor, maar zeker geen grote mogelijkheden.
Na een minuut of 20 was Scheerwolde voor het eerst gevaarlijk. Uit een goede bal vanaf de zijkant was het Matthijs Pastoor die hard en strak richting de verste paal kopte. Met een katachtige reflex redde de keeper van de thuisploeg. Kort erna verscheen de 1 op het scorebord onder het bordje “gasten”. Spits Danny werd gezocht met een lange trap. Vervolgens legde hij de bal klaar voor collega-aanvaller Matthijs. Deze bedacht zich geen moment en knalde met een fraaie volley de bal tegen de touwen.
Kort na deze goal wist Ulu Spor binnen 5 minuten de stand om te draaien.
Een lange bal werd aangenomen op de borst in het eigen strafschopgebied. Een speler van Ulu Spor zag kans en kroop Marco in zijn rug. Met een kleine duw (overtreding?) werd de bal ontfutseld en achter Mark gedeponeerd.
De tweede goal werd (ook) te makkelijk weggegeven. Bij een corner van de thuisploeg stond heel Scheerwolde in het eigen 16-metergebied en dus niemand die de afvallende bal kon opvangen. Dezelfde speler die ook de 1-1 maakte schoot hard en laag en na een kleine aanraking van Stan werd Mark voor de 2e keer deze middag geklopt.
Vervolgens golfde het spel op en neer en werd met deze stand gepauzeerd.

Na de pauze was het gelijk opgaande wedstrijd zonder grote kansen voor beide ploegen.
Uiteindelijk was het Danny die de diepte in werd gestuurd. Ook hier zat de keeper van Ulu Spor er weer uitstekend bij en het resultaat was slechts een corner.
Een paar minuten later uit een soort zelfde situatie maakte Scheerwolde nu wel de gelijkmaker. Dit keer was het echter niet één speler die ontsnapte aan de verdediging, maar waren het Stan en Marco die uitbraken.
Op het juiste moment speelde Stan breed op Marco en deze schoof beheerst raak.
Bij de laatste 2 doelpogingen, verdeeld over één voor beide ploegen speelden beide keepers een hoofdrol. Eerst was het Hilbert die vanaf plusminus 18 meter uithaalde richting kruising, goede redding van de Turkse keeper. Het wapenfeit was voor Ulu Spor. De laatste man krulde een vrije bal langs de muur, maar een goede reflex van Mark volgde.
Uit deze corner ontstond geen gevaar en toen de bal op het middenveld was, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.