Wedstrijdverslag Scheerwolde 1 – Giethoorn 1

Afgelopen zondag stond de wedstrijd Scheerwolde tegen Giethoorn op het programma. Waarschijnlijk vanwege het mooie weer trok deze “burenruzie” vele toeschouwers.
De heenwedstrijd werd verloren door de mannen van trainer Pit. Dit zorgde ervoor dat iedereen gebrand was op een goed resultaat.

Om twee uur begon de wedstrijd. Scheerwolde nam direct het initiatief, maar creëerde niet echt grote kansen. Na een minuut of 20 spelen kreeg de laatste man van Giethoorn geel. Gelukkig voor hem anders kon Danny alleen op het doel af. Kort hierna wist de spits echter zijn 50e doelpunt in competitieverband voor Scheerwolde te maken. Hierop volgend was het Giethoorn die begon aan te dringen. De rechtsback van de gasten wist een eind te komen, totdat Teun hem blokkeerde in het strafschopgebied. Tot ieders verbazing legde de dienstdoende scheidrechter de bal niet op de stip, maar gaf slechts in indirecte vrije trap.
Kort voor rust viel de 2e treffer. Een strakke corner van Stan werd door Hilbert bij de 2e paal binnengekopt.

In de 2e helft verschenen voor Scheerwolde dezelfde 11 namen aan de aftrap.
De thuisploeg ging door waar het gebleven was, weinig weggeven en steeds de oplossing voorwaarts zoeken. Dit resulteerde al snel in een 3-0 voorsprong. Een goede dieptepass op Matthijs, keeper voorbij en breed leggen op Stan.
Hierna werd er voor het eerst gewisseld, Marco mocht de plek innemen van Bas.
Koud in het veld en na een mooie steekbal van Hilbert prikte Marco de 4-0 tegen de touwen.
Vervolgens werd ook wissel nummer 2 ingebracht; Wilbert voor Arend.
Wilbert nam de plek voorin van Matthijs over, Matthijs naar linkshalf en Hilbert linksback.
Na deze omzetting volgende onverwachts de 4-1. Een vrije trap werd aangeraakt en het was Erik Koppers van Giethoorn die hierop goed anticipeerde.
Een kleine tegenvaller, maar gelukkig bleef Scheerwolde bij de les.
Matthijs Pastoor kon na een pass van Danny op zoek naar een doelpunt. Via de handen van de keeper belandde de bal in het net, 5-1.
Danny zorgde na deze assist voor het slotakkoord. Dit gebeurde nadat de bal op het middenveld veroverd werd. Vervolgens ging Teun diep en bediende Danny op maat, 6-1.

Een mooie overwinning behaald door het hele team.
Aanstaande zondag probeert Scheerwolde weer 3 punten aan het totaal toe te voegen.
Uit naar DVSV te Darp, traditioneel op de fiets.
Graag zien wij u om 14u langs de lijn om ons aan te moedigen!