Scheerwolde verspeelt dure punten

Scheerwolde heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door afgelopen wedstrijd 2-2 te spelen tegen DVSV. De eerste 45 minuten mocht Scheerwolde het spel maken, maar wist het slechts 1 treffer te produceren. Deze treffer kwam van de voet van Hilbert ten Klooster na een goede voorzet van Danny Potkamp. Laatstgenoemde maakte een mooie actie richting de cornervlag en gaf strak voor. Hilbert was goed meegelopen en schoof op 5 meter van het doel beheerst binnen.

Na deze goal ging het spel op en neer zonder grote kansen. Wel had Scheerwolde in deze fase van de wedstrijd een penalty verdiend. Stan maakte een mooie actie en kapte zijn directe tegenstander uit in het strafschopgebied. Stan was verlost van zijn tegenstander, maar deze besloot hem direct neer te halen. Helaas voor Scheerwolde beoordeelde de scheidsrechter dit “duel” verkeerd.

In de rust werd verteld door coach Pit dat we moesten waken voor onderschatting en er vol voor moesten gaan. Waarschijnlijk had de trainer van DVSV hetzelfde verteld want een ander DVSV stond op het veld. Er werd niet meer gevoetbald, maar alles werd lang naar voren geknald en de duels werden hard aangegaan. Met dit soort voetbal heeft Scheerwolde het altijd lastig. Kort na rust was echter de eerste de beste kans voor uitploeg. Marco begon aan een sterke individuele actie, maar het was onmogelijk om deze te een goed einde te brengen. Door verschillende spelers werd hij geraakt. Hij besloot echter om door te gaan in plaats van zich te laten vallen.

Na deze aanval viel een lange bal van DVSV precies goed voor de voeten van een aanvaller. Van dichtbij was Mark kansloos op deze poging, 1-1.
Daaropvolgend was het Scheerwolde dat het scorebord weer in beweging bracht. Matthijs Pastoor ging diep en omspeelde knap de keeper,1-2.

Waarschijnlijk dachten we dat de 3 punten wel binnen waren en het tempo ging omlaag. DVSV kreeg weer wat hoop en via opnieuw een lange bal scoorde DVSV de gelijkmaker.
Beide ploegen gingen voor de winst, maar de stand bleef in evenwicht.

Aankomende zondag wacht de kraker thuis tegen IJhorst. Graag nodigen wij u uit om Scheerwolde aan te moedigen, zodat ook het 8e thuisduel in winst omgezet kan worden.