Slechte 20 minuten “voetbal” wordt sterk spelend Scheerwolde bijna fataal

Afgelopen zondag stond de kraker Scheerwolde-IJhorst op het programma. Twee ploegen die in het spoor van koploper Ulu Spor vechten om plek 2. Bij winst voor Scheerwolde komt het 2 punten achter IJhorst op de ranglijst, echter met 2 wedstrijden minder gespeeld. De thuisploeg heeft inmiddels al 7 wedstrijden op rij gewonnen en hoopt daar vandaag een 8e overwinning aan toe te voegen.

Tijdens de warming-up een tegenvaller voor de rood-witte ploeg. Keeper Mark komt ongelukkig terecht en blesseert zich aan zijn schouder. Op karakter heeft hij deze wedstrijd gekeept, maar helaas bleek maandag in het ziekenhuis dat hij een fikse blessure heeft opgelopen. Hopelijk herstelt het voorspoedig Mark!!

Om 14u begon de wedstrijd aan de Scheerwolderweg 6b. De thuisploeg startte goed en creëerde enkele kansen. De eerste grote kans was voor Danny die alleen voor de keeper van IJhorst kwam. Na een goede loopactie schoot hij uiteindelijk met links en kon de keeper redden met de voet. Na deze kans volgde de 1-0. Stan werd onderuitgehaald op 20 meter van het vijandelijke doel en Matthijs Pastoor mocht aanleggen voor een vrije trap. Met een mooie boog verdween de bal tegen het net. Vervolgens bleef Scheerwolde de betere ploeg, maar het veldoverwicht werd niet uitdrukt in doelpunten.

In de rust werd aangegeven dat er goed werd gespeeld en dat we ons zelf moesten belonen voor het vertoonde spel. Dit gebeurde al vrij snel nadat Matthijs de bal laag voorgaf en Stan bij de 2e paal de bal binnenschoot. Na deze goal veranderde het spelbeeld. IJhorst ging aanvallender voetballen en daar had Scheerwolde duidelijk moeite mee. Eerst was het de rechtsbuiten van de gasten die na een rush over de zijkant knap de bal over Mark heen schoot. Hierna was het dezelfde speler die opnieuw opdook voor Mark. Nu kwam onze keeper als winnaar uit de strijd door de bal uit het doel te ranselen. Vijf minuten later viel alsnog de gelijkmaker. Vanaf recht was het weer de nummer 11 die nu besloot voor te geven. De spits had iets teveel ruimte en kon binnenkoppen.
IJhorst rook bloed en ging op jacht naar de overwinning. Het was echter Scheerwolde dat voor het laatst mocht juichen. In de laatste minuten kwam de bal terecht bij Danny. Hij besloot om op doel te schieten. Via de binnenkant van de paal belande de bal in het doel, 3-2.

Qua spelbeeld een verdiende overwinning, maar door vertoonde spel in de 2e deel van de 2e helft maakte Scheerwolde het zichzelf ontzettend lastig.
Vanavond (dinsdag 24-4 om 19:00) thuis tegen Blankenham als doelstelling om 90 minuten lang goed te blijven voetballen.