Scheerwolde wint derby van Blankenham

Door: Eric Schuring | Foto: Archief

Afgelopen dinsdagavond moest Scheerwolde thuis tegen Blankenham aantreden.
Om 19u begon de wedstrijd al, omdat de thuisclub geen wedstrijdveld met verlichting heeft.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Scheerwolde de bovenliggende partij zou zijn en dat Blankenham zich beperkte tot verdedigen. Met de lange bal probeerden ze ook direct gevaarlijk te zijn. Scheerwolde voetbalde de eerste helft voornamelijk tegen zichzelf. Veel balverlies en verkeerde keuzes zorgden ervoor dat het lang 0-0 bleef. Nadat enkele corners te dicht bij de keeper waren geschoten mocht Matthijs de bal eens vanaf de hoekvlag voor het doel slingeren. Hij vond Danny bij de eerste paal en deze kopte binnen, 1-0. Deze stand bleef staan op het scorebord tot en met de pauze.

De 2e helft begon Scheerwolde iets beter. Alleen grote kansen werd niet echt afgedwongen. Telkens was de eindpass niet nauwkeurig genoeg. Na ongeveer 60 minuten maakte Patrick een goede actie aan de zijlijn. De bal kwam vervolgens in het doelgebied van Blankenham. Uiteindelijk was het Eric die via een been van de tegenstander het laatste zetje aan de bal gaf. De bevrijdende marge van 2 doelpunten werd bereikt.
De 3-0 van Scheerwolde was een kopie van nummer 1. Alleen was het niet Matthijs die de corner nam, maar Stan.
De wedstrijd was inmiddels bijna ten einde totdat Teun besloot een actie te maken. Uiteindelijk werd hij in het strafschopgebied onderuit gehaald en mocht Eric plaats nemen achter de bal bij de elfmetertrap. Met uiterste precisie werd de bal aan de goede kant van de goal in het zijnet geplaatst, 4-0. Kort hierop besloot de scheidsrechter te fluiten voor het eindsignaal.

Aanstaande zondag speelt Scheerwolde uit tegen Willemsoord. Aanvang van de wedstrijd is om 14:00u op sportpark de Boschkamp. Bij deze nodigen wij u uit om het eerste elftal ook in deze uitwedstrijd van support te voorzien.