Scheerwolde loopt tegen onverwachte nederlaag aan

Afgelopen zondag moest Scheerwolde voetballen in en tegen Willemsoord.
Op papier een gemakkelijke wedstrijd zou je denken, maar helaas was dit het niet.

Scheerwolde begin vol goede moed aan de wedstrijd. Qua balbezit was de ploeg zeker de bovenliggende partij, echter kwamen teveel ballen niet aan. Ook was er gebrek aan een goede oplossingen aan het eind van diverse aanvallende intenties.

Door middel van een corner kwam Scheerwolde op voorsprong. Dit keer was het Stijn die de 1-0 tegen de touwen mocht kopte, een terechte voorsprong.
Kort na deze goal verslikte keeper Wilbert zich op een terugspeelbal. In plaats van direct wegwerken koos hij voor een voetballende oplossing. Zijn pass was niet nauwkeurig en belande zo bij een speler van Willemsoord in de voet. Deze gaf voor en bij de 2e paal werd raak geschoten, 1-1.
Met deze stand werd ook de rust ingegaan.

De 2e helft begon en Scheerwolde probeerde aanvallend de druk op te voeren.
In plaats van goed combinatiespel werd nu iedere bal lang gegeven en zat er weinig tot geen voetbal meer in de wedstrijd. Dit spel beheerst Scheerwolde zoals eerder beschreven niet. Er werden weinig kansen gecreëerd, omdat de lange ballen makkelijk weggewerkt konden worden door Willemsoord.

Uiteindelijk kreeg Scheerwolde de rekening gepresenteerd voor het zwakke optreden, namelijk een tegendoelpunt. Een voorzet vanaf de zijkant werd door de voorstopper van Willemsoord binnengekopt.
Deze treffer was het spreekwoordelijke deksel op de neus voor het vertoonde spel.

Voor nu uithuilen en aanstaande zondag uit tegen DOS’63 laten zien waarom Scheerwolde op plaats 2 van de ranglijst staat.

One comment