VVS in de media | De Stentor

Promotiedroom blijft bij Scheerwolde na winst op DOS’63

DOSuit
foto: Wilbert Bijzitter | artikel: Sander Dekker | De Stentor

Bij VV Scheerwolde is voor het in eerst in de historie sprake van een promotiedroom. De vijfdeklasser presteerde nog nooit zo goed in deze afdeling van de voetballadder. Maar of promotie goed is voor de de kleine club, valt te bezien. ,,Wat gebeurt, gebeurt”, beschouwt trainer Siemen Pit nuchter. De zege op bezoek bij DOS’63 brengt het al wel een stap dichterbij (1-3).

Qua ledenaantallen van beide verenigingen kun je deze zondag spreken van een dwergenclash. De selecties van beide clubs zijn niet breed, maar met name Scheerwolde deert dat al het hele seizoen weinig. De spelers blijven heel door de weken heen en de neuzen staan dezelfde kant op. Dat blijkt alleen al uit de bliksemstart in Linde.

Na iets meer dan tien minuten opent Matthijs Pastoor de score door een afgeslagen voorzet hard en droog binnen te rammen. De dertig supporters langs de lijn hadden nog geen gelegenheid om te evalueren, want binnen een minuut maakte Arend Priest al de tweede voor de rood-witten uit Scheerwolde. Daarna was het voor beide ploegen volhouden tot aan de drinkpauze en vervolgens tot de rust, want se warmte speelde beide ploegen parten.

In het tweede bedrijf was het met name goed vertoeven in de zon voor de toeschouwers, want op het veld gebeurde er weinig meer. Tot de 85ste minuut. Rick Eggen deed iets terug namens de thuisploeg, maar een flits later stelde Danny Potkamp alweer orde op zaken.

Door de winstpartij behoud Scheerwolde de tweede plek, de plek die nacompetitie garandeert aan het einde van de rit.

Trainingsopkomst

,,Ik heb de zekerheid van het team gekregen dat we bij elkaar blijven volgend seizoen”, vertelt Pit. Ook is er toegezegd dat de trainingsopkomst goed blijft bij eventuele moeilijke tijden in de vierde klasse. ,,We gaan het seizoen lekker uitvoetballen en als we promoveren, komt er vast een wel een feestje. Dat eerst maar eens zien te bereiken”, knipoogt de oefenmeester van Scheerwolde.