Scheerwolde vergeet overwicht uit te drukken in veel doelpunten

De wedstrijd DOS’63 – Scheerwolde stond een tijdje terug op het programma. Helaas gooide koning winter destijds roet in het eten. De reis naar Linde werd toen voor niks gemaakt door de mannen van trainer Siemen Pit. Op deze mooiezondag in mei moest Scheerwolde dus voor de 2e keer afreizen naar het kleine plaatsje in Drenthe.

Zonder Mark, helaas nog steeds geblesseerd en Marco wegens feestelijke familieverplichtingen werd om twee uur afgetrapt tegen de middenmoter van de 5e klasse “Alfa’.

Scheerwolde begon fel aan de wedstrijd. Na een aantal minuten spelen was het Matthijs die middels een droge knal het team op voorsprong zette, een mooie volley met het “chocoladebeen”.

Vlak na deze treffer was het Arend Piest die aan de linkerkant zelf een mooie aanval opzette. Uiteindelijk kreeg hij de bal goed teruggespeeld in het strafschopgebied en schoot hij hard en hoog raak, 2-0.

Een grote uitslag lag in het vooruitzicht, maar niks bleek minder waar. Scheerwolde had moeite om het net opnieuw te vinden. De ploeg was slordig in de eindpass of niet nauwkeurig genoeg in de afronding. Ook stond bij één van de mogelijkheden de doelpaal in de weg. Dit na een mooie vrije trap van Hilbert op het uitschuifbeen van Stijn.
Na de wedstrijd bleek dit een dure misser… In een uiterste poging om te scoren is de linker voetbalschoen van Stijn helaas overleden. Ook DOS’63 kreeg nog een kansje, maar het was Wilbert die redding wist te brengen.

Na de rust had Scheerwolde opnieuw het veldoverwicht. Ook nu wilde de bal niet in het doel. Matthijs schoot te zacht in na een fabuleuze actie van Stijn. Teun werkte de bal tegen het ijzerwerk en Matthijs stond buitenspel toen hij de bal in het doel kopte.

Een eeuwenoude voetbalwet is dan; scoor jezelf niet, dan valt de goal aan de andere kant.

Hierbij moet wel vermeld worden dat DOS’63 een handje geholpen werd door de scheidsrechter. De bal werd eerst vanuit het middenveld keihard tegen het lichaam van Hilbert aangeschoten. Tot een ieders verbazing zag de scheids hier een overtreding (hands) in. Dezelfde speler mocht nog eens aanleggen, maar nu van een meter of 20. De bal werd perfect over de muur in de kruising geschoten 2-1.

Gelukkig voor Scheerwolde besloot Danny een einde te maken aan de Drentse hoop. Vanaf de aftrap werd de bal rond gespeeld en werd hij vanaf rechts gelanceerd. Met een schuiver in de verre hoek werd het duel beslist. Kort hierop werd de wedstrijd afgefloten en konden de armen van Scheerwolde de lucht in.

Of het allemaal nog niet genoeg was kreeg het elftal ook nog een kratje bier van de tegenstander, omdat het de vorige keer voor niets naar Linde was afgereisd. Een mooi gebaar wat zeker lekker heeft gesmaakt.

Aanstaande donderdag staat de topper tegen Ulu Spor op het programma. Thuis om 14.00 uur wordt er afgetrapt op het sportpark aan de Scheerwoldeweg 6b.

Graag zien wij u allen langs de lijn om ons aan te moedigen!