FC Kraggenburg 3 – Scheerwolde 2 zondag 13 mei

Kraggenburg-uit is op voorhand al een schitterend affiche en zo dacht men er bij de KNVB ook over. Deze wedstrijd werd dan ook gespeeld ter afsluiting van de feestweek in Kraggenburg. Ook was het qua weer aangenaam vertoeven, in het zonovergoten Ibiza van de Noordoostpolder: Kraggenburg aan Zee. De massaal toegestroomde supporters van beide verenigingen, probeerden dan ook een plekje te bemachtigen langs de lijn, om te kunnen genieten van deze schitterende wedstrijd.

Bij aanvang bleek er echter al snel iets mis te zijn. De spelersbus was weer vertrokken, met meer dan de helft van de selectie nog aan boord (men kon de gordel niet loskrijgen of was in slaap gevallen). We kwamen dan ook een mannetje tekort. Dit betekende dan ook dat we even moesten improviseren en al snel werd in de kleedkamer besloten te gaan beginnen in de sterkste formatie: Cristi op doel, met daarvoor 4 man in de verdediging (Ronald, Rob, Mark G. en Berto), 3 man op het middenveld (Mendel, Cristi en Alfons) en 2 man in de voorhoede (Martijn en Joost). Dit bleek een gouden zet! Geheel volgens verwachting stuurden we Kraggenburg, de zee in. Na 25 minuten spelen was het dan ook al 0-3. Cristi was tot 2x toe onhoudbaar voor de defensie van Kraggenburg en Martijn wist de doelman te verschalken met een mislukte voorzet, die door de zeewind onhoudbaar werd voor de doelman. Dat laatste was een subjectieve waarneming van de linksback van VVS. In werkelijkheid werd de boel goed diep gespeeld en troefde Martijn de verdediging van Kraggenburg op snelheid af en wist de bal van afstand over de doelman heen te tillen.

De trainer was, net als de spelers van Kraggenburg, zichtbaar aangeslagen. Om een statement te maken en iets te forceren, werden een aantal vedettes van Kraggenburg gewisseld (o.a. Eddy de Viking). Dit had geen effect. Om de feeststemming niet helemaal te bederven en er nog een beetje een wedstrijd van te maken, besloten we de tegenstander een beetje terug te laten komen. Na de korte drinkpauze, lieten we Kraggenburg terugkomen tot een 2-3 ruststand.

Tijdens de rust bleek al snel, dat het flitsende spel, zijn tol had geëist: onze voorhoedespelers kampten met (vage) klachten. Al met al moesten we de 2e helft beginnen met 8 fitte en 2 halve spelers. Dit bleek echter in ons voordeel te werken, want de spelers van Kraggenburg renden verdwaasd over het veld. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-5 eindstand, waarbij wederom Cristi 2x trefzeker was en de verdediging van Kraggenburg telkens met schuim op de kaken achter zich liet. Ook in de 2e helft lieten we de tegenstander nog wel telkens even terugkomen in de wedstrijd, maar de overwinning is geen moment in gevaar geweest. Met 4 goals was Cristi de terechte Man of the Match. We hebben nog overwogen een standbeeld van hem te laten maken. Ook dient nog te worden opgemerkt dat de inzet van Martijn de 2e helft bewonderenswaardig was. En met dan ene balcontact, was hij van onschatbare waarde. Tot slot dient nog te worden opgemerkt dat ook de zilte zeelucht van doorslaggevend belang was. Dit maakt van ons toch een energieke formatie, die iedereen de baas kan zijn.

Samenvattend was het DE wedstrijd van het jaar. Met 10 man een overwinning behalen, is voor ons uiteraard een koud kunstje, maar je moet het wel even laten zien.
Na afloop werd een erehaag gevormd en hebben we het strijdtoneel onder een luid applaus verlaten. Daarna was nog lang gezellig in Kraggenburg aan Zee. Hier zal nog lang over gesproken worden.

Geschreven door de linksback van VVS-2