Kampioenschap 5e klasse A beslist

Op Hemelvaartsdag stond de topper Scheerwolde tegen Ulu Spor op het programma, de nummer 2 tegen de nummer 1.
Om 14:00u floot scheidsrechter Hadders voor het begin van de wedstrijd.

Scheerwolde begon goed aan de wedstrijd en de eerste de beste kans voor de thuisploeg was ook direct raak. Danny werd weggestuurd op links en met een ferme knal belandde de bal in het net.
Niet veel later had Scheerwolde geen geluk bij een goede poging van Matthijs. Na een goede inzet belandde de bal op de binnenkant van de paal. Deze stuiterde zo ver naar links dat geen speler meer bij de bal kon om de rebound in te tikken.
Na dit moment kantelde de wedstrijd en werd Ulu Spor sterker. De 1-1 was een prachtige goal van de rechtsback van de gasten. Op een meter of dertig besloot hij keihard uit te halen en de bal belande precies onder de deklat.
Niet veel later viel ook de 1-2. Met een zwabberbal werd spits Dede bereikt. Doordat de bal veel effect had stond de linksback van Scheerwolde op het verkeerde been en na een goede actie prikte de spits van Ulu Spor de bal achter Wilbert.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als het laatste kwartier van de eerste helft.
Ulu Spor in balbezit en Scheerwolde die positioneel goed stond te voetballen en het gevaar van snelle uitbraken moest hebben. Echt grote kansen werden door beide ploegen niet gecreëerd.
Uiteindelijk was het weer de spits van de gasten die de 1-3 maakte. Dit na slordig uitverdedigen van Scheerwolde en niet resoluut ingrijpen. Na deze goal probeerde Scheerwolde nog om de aansluiting te vinden, maar voetballend lukte het niet meer. Via de lange bal en met meer mensen voorin moest het dan maar gebeuren. Deze tactiek leverde ook geen grote kansen meer zodat Ulu Spor als winnaar van het veld stapte.

Het eerste puntverlies van Scheerwolde op het eigen sportpark was een feit.