Scheerwolde vergeet Wapserveen te vernederen

Afgelopen zondag moest Scheerwolde aantreden in en tegen Wapserveen.
Op papier een ideale tegenstander om tegen te voetballen. Helaas zaten de weergoden niet mee en was het drukkend warm.

Scheerwolde leek hier geen last van te hebben want het team begon voortvarend aan de wedstrijd.
Na mooi combinatiespel legde Marco den Hartog de bal op rand zestienmetergebied “panklaar” voor Eric. Deze schoot beheerst met binnenkant voet in de benedenhoek. De keeper verkeek zich lelijk op deze bal en via zijn handen ging de bal door zijn benen het doel in, 0-1.

Niet veel later begon de “Teun de Goede show”. Eerst schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek onder de keeper door. Zijn 2e goal was een klutsbal, maar hij wist uiteindelijk het laatste zetje te geven. Kort hierop volgende zijn 3e goal van de middag wat een loepzuivere hattrick betekende. Hij schoot de bal met een mooie boog in het kruis, 0-4.

DSC03217

De goals van Teun waren op en was het opnieuw Eric die het net wist te vinden. Na deze 0-5 voorsprong kreeg Scheerwolde nog enkele kansen. Met name Stijn uit corners, maar helaas wist hij het doel niet te vinden.

In de pauze werd gezegd dat dit de ideale wedstrijd was om aan het doelsaldo te werken.
Niets bleek minder waar. Scheerwolde begon slordiger te voetballen en het was Wapserveen die de hatelijke nul van het scorebord liet verdwijnen. Dit gebeurde na een slechte bal terug op laatste man Milo. Na het duel met de spits mocht laatstgenoemde met de bal richting Wilbert. Van dichtbij was het niet moeilijk om de bal langs de keeper te schieten. Een smet op de rekening en doorgaan maar. Kansen waren er opnieuw genoeg. De afwerking was echter keer op keer niet nauwkeurig genoeg. Kopballen van Stijn en Matthijs misten richting. De paal stond een treffer van Danny in de weg. En ook Stan vergat de bal in te koppen. Na deze opgelegde kansen was het Stan die na een puike voorzet van Marco alleen maar een voet tegen de bal hoefde te zetten. Eindelijk kwam het scorebord weer in beweging.

De laatste kans voor de wedstrijd was voor Patrick. Helaas raakte hij de bal iets te goed waardoor deze over de ballenvanger werd geschoten.

DSC03236

Al met al een verdiende overwinning van Scheerwolde 1. Goed gevoetbald, maar de ploeg had zichzelf nog meer kunnen belonen door het afmaken van de kansen.
Na de wedstrijd trakteerde de jarige Wilbert op een koud kratje bier en werd hiermee zijn verjaardag en de verdiende overwinning gevierd.
Zondag 20 mei speelt Scheerwolde voor het laatst deze competitie thuis. Gezien de vorige ontmoeting in Willemsoord (2-1 verlies voor Scheerwolde) heeft de ploeg van Siemen Pit wat recht te zetten…

Graag nodigen wij u uit om het eerste elftal te komen aanmoedigen!!