Scheerwolde revancheert zich tegen Willemsoord

Afgelopen zondag mocht Scheerwolde revanche nemen voor de wanvertoning van een paar weken geleden tegen Willemsoord. Destijds verloren de mannen in het rood met 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden er mooie elftalfoto’s gemaakt die binnenkort ook op de website te bewonderen zijn.
Om 14:00u mocht Scheerwolde aftrappen na het beginsignaal van Mevrouw de Bok.

De thuisploeg begon erg rommelig aan het duel en kreeg na 10 minuten de rekening gepresenteerd. Slordig balverlies van Eric op het middenveld zorgde voor een snelle uitbrak van Willemsoord. Uiteindelijk ging de bal via een klutssituatie het doel in. Direct hierna stelde Danny orde op zaken door de 1-1 binnen te knallen. Gaandeweg de wedstrijd werd Scheerwolde sterker en sterker. Helaas bleek de keeper van Willemsoord niet te willen meewerken. Bij een drietal 1-op-1 situaties kwam hij telkens als winnaar uit de strijd. Bij een 4e goede mogelijkheid had Stan het vizier net niet op scherp staan. Kort hierop maakt hij deze gemiste kans goed door uitstekende corner af te leveren. De bal werd van de hoek van het veld uitstekend met een boog in het doel geschoten. Dit betekende eindelijk de verdiende voorsprong. Het was zaak om dit vast te houden en uit te breiden.

Helaas voor Scheerwolde scoorde Willemsoord vlak hierna ook uit een corner. Een strakke voorzet richting eerste paal werd geschampt door de laatste man van Willemsoord. De bal verdween hierdoor in de verre bovenhoek buiten het bereik van Wilbert.
Met deze 2-2 stand werd de kleedkamer opgezocht voor een bakje thee.

De tweede helft begon en Scheerwolde ging op zoek naar de voorsprong. Uiteindelijk was het opnieuw Danny die het net vond voor Scheerwolde. Hiermee onderstreepte de spits met treffer 21 van de competitie nog maar eens hoe belangrijk hij is voor het team.
Na deze goal maakte Teun 4-2 door een voorzet bij de 2e paal binnen te lopen. Een mooi voorbeeld van hoe belangrijk het is mee te lopen en positie te kiezen bij een actie van een medespeler.

Tot slot mocht Milo nog proberen een goal te maken….
Bij corners mocht hij mee naar voren, maar helaas mocht het niet zo zijn. Een vlammend schot ging net over het doel. En een hard schot voorlangs mistte net de juiste richting. Bij deze bal was Matthijs echter attent en tikte nummer 5 voor Scheerwolde binnen.
Dit was tevens de einduitslag van de wedstrijd.

Aankomende zondag kan in en tegen Blankenham het puntenrecord verbroken worden. Winst is hiervoor noodzakelijk tegen de nummer laatst van de ranglijst.
Een mooie uitdaging voor de laatste wedstrijd van de competitie!!

Scoreverloop:

0 - 1 : Willemsoord
1 - 1 : Danny Potkamp
2 - 1 : Stan van Wermeskerken
2 - 2 : Willemsoord
3 - 2 : Danny Potkamp
4 - 2 : Teun de Goede
5 - 2 : Matthijs Pastoor

Klik hier voor de overige uitslagen.