Uitslagen Verslagen

Scheerwolde verslaat Blankenham in fantasie opstelling

De laatste thuiswedstrijd van de competitie moest Scheerwolde uit naar buurman Blankenham.
In een “gelegenheidsopstelling” werd er afgetrapt om 14:00.
De eerste goal viel na een klein kwartier voetballen. Het was Danny die als voorstopper opstoomde richting het doel van Blankenham. Hij haalde van een meter of 20 hard uit. Deze bal was de keeper te machtig en hij moest de bal loslaten. Milo was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken.

Milo viert de eerste treffer van de middag.

De volgende goal van Scheerwolde werd gemaakt door Arend. Hij liep goed vrij en kreeg een mooie steekbal vanaf het middenveld van Eric. Eén op één met de keeper maakt hij geen fout en schuift de bal beheerst in het doel, 0-2. Hierna krijgt Scheerwolde enkele goede kansen, maar staat het vizier niet op scherp.

De 2e helft gaat Scheerwolde op zoek naar meer goals. Echter wordt er slordig om gesprongen met de mogelijkheden. Zonde want enkele aanvallen en individuele acties zijn een lust voor het oog.
Dan valt uiteindelijk toch de 3e goal. Milo wordt ingespeeld in het strafschopgebied en vervolgens tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter legt de bal op de stip. Bas mag de penalty nemen en schiet mooi hoog in het doel.

De penalty van Bas

Na deze goal heeft ook Mark de voetbalschoenen aangetrokken om de geblesseerde Stijn te vervangen. Eén van zijn eerste acties leverde bijna meteen een doelpunt op. Vanaf links vernedert hij zijn tegenstander met een panna en uit een lastige hoek knalt hij hard op de goal. Helaas wou de keeper niet meewerken aan een goal en resulteerde deze aanval slechts in een corner. Kort voor tijd tekende Blankenham door middel van een counter voor het slotakkoord 1-3.

Door deze uitslag pakt Scheerwolde de 3e periodetitel in de 5e klasse A. Daarnaast is de ploeg als 2e geëindigd in de competitie.
Dit betekent dat Scheerwolde op 10 juni thuis mag aantreden tegen de winnaar van het duel tussen RKO en Zandpol.
Wordt deze wedstrijd gewonnen dan schrijft het team geschiedenis. Nooit eerder kwam Scheerwolde uit in de 4e klasse.

Scoreverloop:

0 - 1 : Milo van Wermeskerken
0 - 2 : Arend Piest
0 - 3 : Bas Dijkstra (penalty)
1 - 3 : Ramon Mulder

Overige uitslagen zondag 27 mei