nacompetitie Verslagen

Wedstrijdverslag finale nacompetitie

Eindelijk was het zover, zondag 10 juni; De wedstrijd van het seizoen voor vv Scheerwolde.

Thuis mocht de ploeg van trainer Siemen Pit aantreden tegen R.K.O. uit Rutten. Dit was het spreekwoordelijke toetje van een goed voetbalseizoen in de 5e klasse A.
Om 12u was de selectie aanwezig op het sportpark aan de Scheerwoldeweg 6b om nog het nodige te versieren.

Uiteindelijk zag het sportpark er finalewaardig uit en kon de selectie gaan omkleden.
In de kleedkamer hamerde onze trainer op dat we net zo oesten voetballen als anders en vooral moesten genieten.
Met deze woorden ging Scheerwolde de kleedkamer uit en begon het aan de warming up.

Na deze goede warming up mocht Scheerwolde dan eindelijk om 14:00 aan de wedstrijd beginnen.

Scheerwolde startte sterk en overrompelde R.K.O. compleet. Goed veldspel en winnen in onderlinge duels zorgen dan ook uiteindelijk voor de 1-0. Een goedlopende aanval die via Danny bij Patrick eindigde. Laatstgenoemde kreeg de bal perfect in het strafschopgebied aangespeeld en met een zuivere trap trof hij doel.

Na deze goal had Scheerwolde nog een goede mogelijkheid. Na een snelle uitbraak kwam Stan in kansrijke positie. Hij zag hierbij de meegelopen Eric over het hoofd en besloot hij zelf te schieten. Zijn schot werd nog net geblokt door een verdediger van R.K.O. Zonde dat deze kans niet omgezet werd in een doelpunt.

Vervolgens begonnen de krachten bij Scheerwolde iets af te nemen en werd R.K.O. sterker.
Vlak voor rust viel dan ook de gelijkmaker. De handige linkermiddenvelder van de gasten kwam goed mee op en werd keurig aangespeeld. Via een bekeken lob werd de uitkomende Mark verslagen.

Vlak na deze goal floot de goed leidende scheidsrechter voor de pauze.

Matthijs kwam na de rust in het veld voor de moegestreden Patrick. De wedstrijd ging verder zonder dat er echt uitgespeelde kansen ontstonden. Helaas bracht uiteindelijk een eigen doelpunt van Stijn R.K.O. op voorsprong. Zonde maar zoiets kan gebeuren om in een uiterste poging de bal voor een aanvaller weg te koppen.

Na deze goal ging Scheerwolde op zoek naar de gelijkmaker. Dit deed de ploeg met een tweetal nieuwe spelers binnen de lijnen. Stan werd vervangen door Basen Wilbert nam de plaats in onder de lat voor Mark. Laatstgenoemde begon geblesseerd aan de wedstrijd, maar wilde hoe dan ook keepen. Uiteindelijk was een harde beuk tegen zijn schouder de reden waarom hij zich moest laten vervangen.
De wedstrijd kabbelde voort zonder grote kansen voor beide ploegen. Wel was R.K.O. meer in balbezit en won het vaker persoonlijke duels. Ook mag gezegd worden dat Wilbert keurig inviel; Alle lange ballen waren een prooi voor hem.

Toen kwam in de 85e minuut dan toch die ene goede kans voor Scheerwolde. Teun kreeg de bal in het vijfmetergebied en haalde keihard uit. De keeper van Scheerwolde reageerde met een goede reflex en hield de haast zekere gelijkmaker van Scheerwolde uit het doel. De afgeslagen bal was een prooi voor Danny. Na een goede actie belandde zijn volley net aan de verkeerde kant van de paal.

Dit betekende dat de stand 1-2 gehandhaafd werd door R.K.O en zij volgend jaar in de 4e klasse mogen uitkomen.

Scheerwolde mag tevreden terugkijken op dit seizoen en deze wedstrijd. Er is alles aan gedaan om te winnen, maar het was net niet genoeg.
Op dit seizoen kan de hechte groep van Scheerwolde voortborduren volgend jaar. Hopelijk weet men deze prestatie dan te evenaren of zelfs te overtreffen.
Tot volgend seizoen!

Scoreverloop:
1-0 : Patrick Punter
1-1 : Joao Felipe de Sousa
1-2 : Stijn Rignalda (ed)