Scheerwolde begint competitie uitstekend tegen Wapserveen

Eindelijk was het zover, de start van de competitie… Na een moeizame voorbereiding tegen hoog geklasseerde ploegen VENO, Kraggenburg en Alcides 2 mocht Scheerwolde afgelopen zondag de wei in tegen Wapserveen. Vooraf werd gewaakt voor onderschatting en dit werd door trainer Siemen Pit nog eens herhaalt in de kleedkamer.

De thuisploeg begon de wedstrijd met Mark op doel. Stijn, Marco, Eric en Arend vormden de achterhoede. Op het middenveld startten Patrick, Jeffrey en Bas. En in de aanval verschenen Matthijs, Teun en Stan aan de aftrap. Op de bank begonnen vandaag Danny, Eddy en Sucattin.

Scheerwolde begon sterk aan de wedstrijd. Helaas werd het vele balbezit in het eerste kwartier niet in doelpunten omgezet. Echter na deze openingsfase volgende de doelpunten elkaar in rap tempo op. Eerst was het Teun die met een fraaie stift de 1-0 op het scorebord zette. Wat hierna gebeurde lijkt onmogelijk maar is toch echt gebeurd. Een goede voorzet aan de rechterkant werd keurig binnen gekopt door Patrick. Ja mensen hij was toch echt aanwezig in het doelgebied en ook nog eens doeltreffend!!
De 3-0 was min of meer een cadeautje van Wapserveen. Na een slechte terugspeelbal was het Matthijs die koelbloedig de keeper omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde, 3-0.
Nu het toch over cadeautjes gaat kunnen we ook de 4-0 van Scheerwolde in deze categorie onderbrengen. Een strak getrapte corner leek een prooi voor de keeper van Wapserveen. Hij riep dan ook los maar helaas voor hem ging hij onder de bal door. Hiervan schrok één van zijn verdedigers zo dat hij de bal in zijn eigen doel werkte.
Na dit foutenfestival deelde ook Marco in de malaise. In een poging het voetballend op te lossen verspeelde hij als laatste man de bal aan de spits. Gelukkig was daar Mark die als overwinnaar uit deze één-tegen-één situatie kwam. Het slotakkoord van de eerste helft was ook voor Teun en dit betekende een 5-0 ruststand.

De tweede helft begon zonder Jeffrey waarvoor Danny in het veld kwam. Scheerwolde was nog steeds de bovenliggende partij, alleen de doelpunten vielen niet meer zo gemakkelijk. Na een kleine 10 minuten spelen werd Teun onderuit gehaald binnen het zestienmetergebied. Eric mocht aanleggen vanaf de penaltystip en schoot de bal goed binnen, 6-0.
Tot slot liet Scheerwolde nog één keer het net bollen. Opnieuw was het Teun die doeltreffend uithaalde. Met deze goal was zijn hattrick compleet.

Deze overwinning betekent dat Scheerwolde voor minstens één week boven aan de ranglijst staat.
Daarnaast mag Teun zich de eerste topscoorder noemen van de 5e klasse A.

Aankomend weekend zal Scheerwolde afreizen naar de Kuinre. De tegenstander won verrassend van titelkandidaat IJhorst. Laat dit een waarschuwing zijn voor Scheerwolde. Evenals de wedstrijd van vorig jaar. Toen werd de Kuinre maar met de minimale score verslagen.