Scheerwolde wint niet in Kuinre

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Kuinre op het programma.
De wedstrijden tegen deze ploeg waren de afgelopen jaren altijd spannend.
Vandaag was daar echter geen sprake van en eindigde de 2e wedstrijd van het seizoen in evenveel tegendoelpunten als vorig jaar uit tegen Giethoorn, 4 stuks.
Hoe dit tot stand is gekomen kunt u hieronder lezen.

Kopie afgelopen seizoen

Scheerwolde begon de wedstijd vandaag zonder een aantal belangrijke spelers ten opzichte van vorig seizoen. Zoals u misschien wel weet heeft laatste man Milo een punt moeten zetten achter zijn voetbalcarrière i.v.m. slijtage in de knie. Hilbert staat een paar weken aan de kant met een knieblessure. Danny was een weekend weg en Teun was aan het werk bij Beversport.
Dit resulteerde in de volgende opstelling; Mark op doel, Stijn, Eric, Marco en Arend in de verdediging. Patrick, Jeffrey en Bas op het middenveld en voorin Stan, Matthijs en Sucattin. Eddy begon de wedstrijd op de bank en mocht de tweede helft de plek van Bas overnemen.

Scheerwolde opende de eerste tien minuten sterk. Dit resulteerde in een goede kans voor Matthijs, maar hij schoot voorlangs. De volgende “kans” was ook voor Scheerwolde, maar helaas viel een klutsbal bij een corner net niet goed voor de voeten van Stijn. Na deze speldenprikjes nam Kuinre het initiatief over. Dit deed men zonder echt gevaarlijk te worden. Na 25 minuten spelen moest Mark ingrijpen en redde knap één-tegen-één. De volgende “mogelijkheid” was echter raak voor de thuisploeg. Een corner werd goed verdedigd door Scheerwolde, maar werd opnieuw ingebracht door Kuinre. Helaas voor Scheerwolde vond de slecht fluitende scheidsrechter het nodig de bal dusdanig aan te raken in het vijfmetergebied dat de bal precies voor de voeten viel voor een speler van Kuinre. Het was voor hem een koud kunstje om de bal van dichtbij hard in te schieten.
Hierna waren er weinig echte kansen voor beide ploegen. Kuinre had echter wel het initiatief.

De tweede helft had Siemen het elftal hier en daar wat omgezet om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen. Helaas pakte dit slecht uit en werd Scheerwolde helemaal overlopen. De 2-0 viel al snel. Na een goede voorzet liet Mark de bal los in de 5 meter. De spits was hier scherp op en strafte dit genadeloos af. De 3-0 lag erna ook vrij snel achter Mark. Een lange pass op de rechtsbuiten werd op waarde geschat. Hij sneed naar binnen en schoot venijnig hard in de verre hoek. Mark zat er nog keurig bij, maar kon de goal net niet vooromen. Na de 3-0 moest Scheerwolde verder met tien man. Arend kon niet verder na een blessure aan zijn hamstring. Geen risico nemen met 3-0 achterstand was in dit geval het besluit van trainer Pit.

Na drie tegengoals was het leed nog niet geleden voor Scheerwolde. Opnieuw een corner zorgde voor beweging op het scorebord. Hierbij werd te ver van de man verdedigd. De spits maakte dankbaar gebruik en schoof de bal van dichtbij in het doel. Een doelpunt die normaal gesproken nooit mag vallen, maar vandaag ontbrak het de meesten van ons aan scherpte en duelkracht.

Na deze tegengoals vond Kuinre het wel welletjes en liet Scheerwolde ook een goal maken. Een goede actie van Eddy werd bekroond met een doelpunt. Hierbij werd hij wel een beetje geholpen door een grabbelende doelman. Het laatste wapenfeit was voor Scheerwolde. Een vrije trap op 40 meter van het doel werd genomen door Eddy. Waar iedereen een voorzet verwachtte besloot hij ineens te schieten. De bal verdween in een streep net onder de lat. Zonde dat de keeper deze bal net kon keren. Anders kwam deze goal zeker in aanmerking voor de Pukás-award voor mooiste goal van het seizoen. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Voor Scheerwolde is het zaak deze wedstrijd achter zich te laten en zich te richten op de ontmoeting tegen DVSV. Daarnaast kan het vorige seizoen als voorbeeld genomen worden. Na een nederlaag ook in de 2e wedstrijd bleef Scheerwolde 14 wedstijden ongeslagen. Dus zondag volle bak voor de winst voetballen en zorgen dit de eerste wedstrijd is van een opnieuw een mooie reeks wedstrijden zonder nederlaag.