Verslag Scheerwolde – DVSV

Afgelopen zondag kwam DVSV naar het sportpark aan de Scheerwolderweg 6B. Voorafgaande aan dit duel werd gewaakt voor de fysieke kracht van de tegenstander en de individuele kwaliteit van bepaalde spelers.

De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen waren om en om in de aanval op zoek naar de eerste goal van de wedstrijd. Na 20 minuten voetballen was het Brian van der Zweerde die de bal op een meter of 20 een ferme knal gaf. Met een flinke zwabber plofte de bal achter Mark.
Na deze goal bleef het lang spannend de eerste helft, maar echte grote kansen deden zich niet voor.

De tweede helft kwam rustig op gang en uit een corner viel de volgende goal. Een strakke corner werd goed ingekopt door de grote centrale verdediger van DVSV.
Na deze goal was het verzet van Scheerwolde gebroken en mocht de tegenstander naar hartenlust voetballen. Eerst miste linksbuiten een grote kans bij de 2e paal en vervolgens mocht dezelfde speler aanleggen voor een elfmetertrap. Ook deze mogelijkheid liet hij onbenut. Vlak voor het einde van de wedstrijd mocht vond hij dan toch voor de 2e keer het net. Na een goede actie en een goed schot vanaf de rechter zijkant was keeper Mark volstrekt kansloos.
Kort hierop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Aankomende zondag maakt Scheerwolde de reis naar Hoonhorst. De degradant uit de 4e klasse is goed begonnen met zeven punten uit 3 wedstrijden. Voor Scheerwolde een pittige uitdaging om de tegenstander ten val te brengen. Zondag rond de klok van kwart voor 4 weten we of dit de mannen van trainer Pit gelukt is.