Persoonlijke fouten leiden nederlaag Scheerwolde in

Scheerwolde moest afgelopen zondag in en tegen Hoonhorst.
Een onbekende tegenstander die vorig seizoen in de 4e klasse Oost heeft gespeeld.

Beide ploegen begonnen het duel scherp en er werd niks weggegeven voor de doelen. Na een kwartier was spits Danny losgekomen van zijn directe tegenstander en snelde richting het strafschopgebied. Hij moest hier inhouden en legde de bal terug. Helaas was er geen aansluiting om deze aanval een goed vervolg te geven. Kort hierna kreeg Jeffrey een grote kans vanaf de linkerzijkant. Helaas ging de bal net over het doel. Na deze speldenprikjes kwam Hoonhorst gevaarlijk door. Een dieptepass leek een prooi voor Mark, maar hij besloot niet direct zijn goal uit te komen. Toen hij dit wel deed was hij te laat en in een poging om de aanvaller van scoren af te houden raakte hij de benen. De scheids wees terecht naar de stip en de aanvoerder van Hoonhorst pakte deze kans met beide handen aan.
Na deze goal liet Scheerwolde zich niet gek maken en kwam het snel daarna op 1-1. Een vrije trap van Stan werd door Stijn binnengekopt.
Verder gebeurde er de eerste helft niks noemenswaardig meer voor beide doelen.

De 2e helft begon Scheerwolde ook goed. Echter na tien minuten viel de 2e goal van Hoonhorst.
Een bal vanaf het middenveld bereikte in een overvol doelgebied de geheel vrijstaande aanvaller. Hij schoot diagonaal in en zette daarmee de twee voor Hoonhorst op het scorebord.
Na deze goal was Scheerwolde van slag. De organisatie was volledig kwijt en ook werden er vele persoonlijke fouten gemaakt. De 3-1 werd veroorzaakt door een slechte terugspeelbal van Marco. Hij schoof de bal vanaf het middenveld in de voeten van de spits en deze maakte daar dankbaar gebruik van. De 4-1 was een counter die op het middenveld eigenlijk beëindigd had moeten worden. Helaas werd er te lief verdedigd en uiteindelijk lag de bal weer achter Mark in het net.
Tot slot het 5e doelpunt van Hoonhorst. Dit was een zeer “mooie” kopbal van Patrick. Geheel vrijstaand kopte hij de bal perfect achteruit. De spits die zeker tien meter buitenspel stond mocht dus alleen op Mark af, omdat de bal van een speler van Scheerwolde afkomstig was.

Zondag staat Willemsoord op het programma. Thuis om 14:00 wordt er afgetrapt.
Wil Scheerwolde weer omhoog kijken, dan zal deze wedstrijd moeten winnen….