Wedstrijdverslag Scheerwolde – Willemsoord

Scheerwolde speelt goede wedstrijd

Scheerwolde speelde afgelopen zondag thuis tegen Willemsoord. In het begin werd direct duidelijk wat de intenties waren van beide ploegen. Willemsoord zakte in tot eigen helft en Scheerwolde mocht aan de bal het spel maken. Uit de eerste de beste aanval brak linksbuiten Danny uit. Na een mooie rush dacht hij doeltreffend uit te halen. Helaas schampte hij de bal en ging de bal naar de zijkant. Gelukkig stond hier Stan en hij had de hoek voor het uitzoeken. Hij schrok van deze grote kans en schoot de bal van dichtbij over. Niet veel later werd hij gewisseld voor Jeffrey. Dit omdat hij in het begin van de wedstrijd hard in botsing kwam met zijn directe tegenstander.

Scheerwolde ging door met aanvallen, maar het vizier stond bij meerdere spelers niet op scherp.
De volgende kans was voor Eric. Van eigen helft (ja, u leest het goed…) sprintte hij naar voren en kreeg de bal perfect van Danny mee. Na een rush belandde de bal uit eindelijk in het zijnet. Na deze mooie kansen voor Scheerwolde werd Willemsoord gevaarlijk. Hierbij had de thuisploeg het geluk dat Mark goed stond te keepen. Een harde kopbal op de vijfmeterlijn werd door Mark prachtig gered. Niet veel later had Scheerwolde het geluk dat een speler van Willemsoord de bal mistte na een strakke voorzet. Typerend is hierbij dat deze kans ontstond naar een zwakke pass op “ons” middenveld. Na deze kansen nam Scheerwolde de wedstrijd weer over, maar de bal wou maar niet in het doel. Vlak voor het fluiten voor het rustsignaal brachten Danny en Matthijs daar verandering in. Danny passeerde 2 verdedigers en sprintte de hoek in. Wat volgde was een afgemeten voorzet op Matthijs en al koppende passeerde hij de doelman. Eindelijk het bevrijdende doelpunt .

De tweede helft ging Scheerwolde verder waar het gebleven was. De bal rondspelen en op zoek naar doelpunten. De eerste goal na rust kwam van de voet van Stijn. Een laag getrapte corner van Jeffrey werd door Stijn zacht ingeschoten. De keeper van Willemsoord riep los en hij hield zich hierbij aan zijn woord. Door zijn handen belandde de bal in het doel. Na deze goal was het verzet van de tegenstander gebroken en mocht Scheerwolde nog tweemaal scoren. Ook bij deze goal was Stijn opnieuw betrokken. Een bal vanaf de zijkant werd door hem voorgegeven en was Matthijs er als de kippen bij om bij de 2e paal de bal in het doel te jagen.
De laatste goal was een elfmetertrap. Voor de 3e keer deze middag kwam deze kans voort uit de aanvallende intenties van Stijn. In het strafschopgebied werd hij neer gehaald en scheidsrechter Kuiper wees naar de stip. Eric mocht dit cadeautje uitpakken en noteerde zo de 4 op het scorebord.
Kort hierna floot de Scheids voor het einde van de wedstrijd.

Aankomende zondag maakt Scheerwolde de verre reis naar Vilsteren. Hier zal het om 14u aantreden tegen de geelzwarte ploeg.

Foto: Wilbert Bijzitter | De Stentor