Scheerwolde vergeet duel snel te beslissen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Diever-Wapse op het programma.
Gezien de ranglijst moesten beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn.
Om 14u startte de wedstrijd en als snel werd duidelijk dat bovenstaande zin niet op ging.
Scheerwolde was heer en meester op het veld alleen vergat het overwicht om te zetten in doelpunten.
Na slechts 1 minuut had Danny al een grote kans om het net te doen bollen. Helaas schoot hij hard voorlangs. Afgeven was vanuit deze positie misschien een betere optie geweest.. Maarja achteraf is altijd makkelijk praten. Niet veel later haalde hij zijn gram door na een goede aanval de bal achter de doelman te schieten. Dit uit een mooie strakke voorzet van Stijn. Dezelfde twee spelers waren ook betrokken bij de volgende grote kans. Nu was Danny de aangever en mocht Stijn afdrukken. Zijn vlammende schot belandde tegen de deklat. Verder waren er nog enkele kleine kansjes voor de thuisploeg, maar het verschil bleef slechts 1 doelpunt.
Trainer Pit gaf in de rust aan dat we vooral zo door moesten voetballen en alleen iets secuurder moesten zijn in onze passing. Daarnaast werd ook Patrick vervangen door Wout.

De 2e helft begon en Scheerwolde trof een ander Diever-Wapse. Een 4e man werd voorin gezet en alles werd de 16 meter bij Scheerwolde ingepompt. Met dit spelletje had Scheerwolde het duidelijk moeilijk want het kwam zelf niet meer aan voetballen toe. Gelukkig voor ons maakte Danny de bevrijdende 2-0. Over en uit dacht iedereen, maar niets bleek minder waar. Uit een op het oog ongevaarlijke vrije trap verlengde een middenvelder de bal. Precies over de uitkomende Mark viel de bal in het doel. Dit betekende dat Scheerwolde zich mocht opmaken voor een spannende 10 minuten. Echt grote kansen waren er niet meer voor de gasten en Scheerwolde leek op weg naar de 3-0. Danny snelde richting het doel van de tegenstander en legde de bal goed breed op Stan. In plaats van aan te nemen besloot hij in 1x te schieten. Door het welbekende polletje betekende dit geen goal, maar een schot die belandde in de ballenvanger. Niet veel later floot de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd.
Aanstaande zondag is de ploeg een weekend vrij. De week erop zal er afgereisd worden naar buurman Blankenham.

OPSTELLING: