Blankenham 1 - Scheerwolde 1 Wedstrijdverslag

Scheerwolde schiet met scherp tegen buurman

Afgelopen zondag mocht Scheerwolde aantreden tegen Blankenham.
Aangekomen bij het veld voor de warming up schrokken we best wel van de staat ervan.
Veel hobbels, gras dat duidelijk niet gemaaid was en bovendien voorzien van een laag wit zand. Kortom eigen onmogelijk om goed voetbal op te spelen en misschien niet eens verantwoord voor enkels en knieën. Toch heeft Scheerwolde geprobeerd te voetballen op dit veld en dit ging zeker niet onverdienstelijk. Maar laten we bij het begin van de wedstrijd beginnen.

Blankenham begon goed aan de wedstrijd en Scheerwolde liet de tegenstander aan de bal. Na ongeveer vijf minuten was het tijd om het spel over te nemen. Al vrij snel volgde het eerste doelpunt. Uit een voorzet kopte Matthijs met een mooie boog de bal tegen het net. Ook de 2e goal was een kopgoal van Scheerwolde. Patrick trapte een corner goed voor het doel en Stijn liet zien waarom hij altijd mee naar voren gaat, 0-2. Scheerwolde bleef goed voetballen maar meer goals vielen er niet te noteren de 1e helft.

Geen wissels in de rust en door blijven voetballen zoals we de eerste helft deden was het advies van de trainer.
Na de rust leek het verzet gebroken van Blankenham en al snel vond opnieuw Matthijs het net. Dit uit een mooie combinatie met Danny en Stijn. Vijf minuten later produceerde Matthijs zijn 3e treffer van de middag. Nu was het Jeffrey die de corner trapte en Matthijs het eindstation. Nul doelpunten voor Blankenham en vier voor Scheerwolde, punten in de tas. Belangrijk om de wedstrijd zonder blessures uit te voetballen. Dit werd gedaan met verse krachten Stan en Teun. Hilbert en Jeffrey mochten de warme douche opzoeken. Koud in het veld liet Teun meteen van zich horen. Na een lange uittrap van keeper Mark kreeg Teun vrije doorgaan van Blankenham. Beheerst deponeerde hij de bal in het doel. Bij de 6e en laatste goal was opnieuw Teun betrokken. Met een mooie hakbal speelde hij Danny vrij. Deze trok naar binnen en met een droge knal zorgde hij voor het slotakkoord.

Aanstaande zondag speelt Scheerwolde thuis tegen Blauw en Wit uit Vledder.