Scheerwolde 1 - BEW 1 Wedstrijdverslag

Scheerwolde verliest met 0 – 2 van B.E.W.

Scheerwolde houdt lang stand tegen BEW

Afgelopen zondag trad Scheerwolde aan tegen BEW uit Vledder. Door uiteenlopende redenen waren Marco, Stijn en Teun afwezig. Het was voor trainer Pit even puzzelen, maar uiteindelijk stond er een uitgebalanceerd elftal op papier.
Om 14:00 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Direct werd duidelijk dat BEW een gevaarlijke ploeg is. Met veel snelheid en power werd Scheerwolde overrompelt. Gelukkig keepte Mark een zeer goede wedstrijd en hield Scheerwolde op de been. Ook werd hij meermaals geholpen door zijn verdediging. Daarentegen kwam Scheerwolde ook enkele keren voor het doel van BEW, maar het bleef slechts bij kleine kansjes.
De 2e helft hetzelfde spelbeeld. BEW dreigend en Scheerwolde verdedigend. Helaas na 60 minuten capituleerde de thuisploeg. Na een vrije trap kwam de bal gelukkig bij een aanvaller bij BEW voor de voeten, naja gelukkig hij was het meest attent op de afvallende bal. Hard schoot hij de 1-0 tegen de touwen. Scheerwolde bleef hopen op die ene goal en die kwam er ook. Helaas niet voor de thuisploeg, maar opnieuw BEW scoorde. Deze treffer had niet toegekend mogen worden, omdat de aanvaller strafbaar buitenspel stond. Helaas voor Scheerwolde wist de dienstdoende scheidrechter niks van deze regel. Voor de duidelijkheid: “Strafbaar buitenspel is door voordeel te trekken door de bal te spelen of een tegenstander in diens spel te beïnvloeden wanneer de bal – terugkomt of van richting is veranderd van de doelpaal, doellat, wedstrijdofficial of een tegenstander”.
Na deze goal was het geloof op een punt weg bij Scheerwolde en voetbalde BEW de wedstrijd zakelijk uit.
Aankomende zondag mag Scheerwolde aantreden tegen Old Forward.