Old Forward 1 - Scheerwolde 1 Wedstrijdverslag

Old Forward – Scheerwolde

Scheerwolde verdient punt tegen Old Forward

De wedstrijd tussen Scheerwolde en Old Forward ging gelijk op. Het was echter Old Forward dat de eerste kleine kansjes kreeg. Rond de 11e minuut schoot de spits van Old Forward vanuit een voorzet op doel. Zijn schot werd gekeerd door Mark. Het volgende wapenfeit van Old Forward was een harde knal van opnieuw de spits. Ook nu kwam Mark als winnaar uit de strijd door de bal knap klem te pakken. Hierna volgende een lelijke botsing tussen Mark en een speler van Old Forward. Gelukkig kon Mark wel redding brengen ten koste van een corner.

De corner werd ineens op het doel getrapt en ging via de lat over. Dit was tevens de laatste actie van de keeper van Scheerwolde. Hij moest behandeld worden aan een rugblessure en na enkele minuten bleek dat hij niet in staat was het duel te hervatten. Matthijs trok de keeperstrui aan en Scheerwolde moest door het ontbreken van wisselspelers verder met tien man. Twee minuten na het uitvallen kwam Old Forward op voorsprong.

Opnieuw was het dezelfde spits die een vrije trap ineens over Matthijs schoot en zo de 1-0 stand op het scorebord zette. Het laatste moment voor rust was de eerste grote mogelijkheid voor Scheerwolde. . Na een prima voorzet van Teun ging de harde kopbal van Danny net over.
Kort hierna floot de scheidsrechter voor een bakje thee.

De eerste kansrijke situatie voor Old Forward in de tweede helft kwam in de 49e minuut en leverde de 2-0 op. Een corner van werd in eerste instantie geblokt, kwam opnieuw bij dezelfde speler terecht die eens uithaalde, ook deze poging werd geblokt. Opnieuw kreeg hij de bal, het spreekwoord driemaal is scheepsrecht was weer eens van toepassing, want dit keer vloog de bal binnen. Wie dacht dat het duel hiermee beslist was, had het mis. Scheerwolde kwam in de 51e minuut al dichtbij de 2-1. Uit een corner ging de bal rakelings over de goal.

In de 64e minuut bracht Scheerwolde de spanning terug in de wedstrijd. Na balverlies van Old Forward werd er door de thuisploeg te traag omgeschakeld. Scheerwolde counterde vlijmscherp en keeper van Old Forward was volstrekt kansloos tegen het vlammende schot van Danny. Hij schoot de bal vanaf de zijkant snoeihard in het kruis, 2-1.

Scheerwolde bleef aandringen zonder echt grote kansen te creëren.
De volgende kans was voor de thuisploeg
Een overstapje over de bal gaf de linkshalf van Old Forward veel ruimte. Deze speelde terug op de spits die hard uithaalde, de redding van de gelegenheidsdoelman Matthijs was formidabel.
Twintig minuten voor tijd had Scheerwolde de gelijkmaker moeten maken. Bij een aanval maakte Teun terwijl de bal richting het doel verdween een onnodige duwfout, waarop er voor arbiter De Groot geen andere optie overbleef dan Old Forward een vrije trap toe te kennen.
De laatste goal van de wedstrijd viel na veel aandringen door Scheerwolde juist aan de andere kant.
Een snelle counter werd uiteindelijk door Marco in ons eigen doel gewerkt. Mocht hij de bal niet hadden aangeraakt dan had de spits van Old Forward dit wel gedaan.

De Eindstand 3-1 in een bijzonder sportief duel was extra zuur voor Scheerwolde, omdat het op basis van de 2e helft misschien wel een punt verdiend had. Zeker met 10 man heeft de ploeg dapper gestreden voor een goed resultaat.