Scheerwolde 1 - Blankenham 1 Wedstrijdverslag

Scheerwolde speelt gelijk tegen Blankenham

De eerste wedstrijd na de winterstop was de derby tegen Blankenham.
In verband met Koning Winter was het überhaupt de vraag of deze wedstrijd doorgang kon vinden. Gelukkig scheen zondagochtend de zon volop en kon er om 14u afgetrapt worden.

De eerste helft was Scheerwolde duidelijk de betere ploeg. Veel balbezit en constant aanwezig op de helft van de tegenstander. Maar met alleen balbezit win je geen wedstrijden. Het baltempo lag te laag om echt voor gevaar te zorgen. Enkele sporadische kansen werd gekeerd door de sterke spelende keeper van Blankenham of werd vakkundig naast cq.of over het doel geschoten.

Met de welbekende brilstand zochten beide teams de kleedkamer op.
In de rust werd door trainer Siemen Pit aangegeven dat het tempo iets omhoog moest om het de tegenstander lastig te maken.

De tweede helft ging Scheerwolde echter op dezelfde manier door met voetballen. Veel balbezit en nog meer mensen op de helft van de tegenstander. En ja als je zelf de kansen niet afmaakt dan valt de goal vaak aan de andere kant. Knullig balverlies voorin bij de thuisploeg leidde de tegengoal in. Een lang haal naar voren, één keer aannemen en pof daar lag de bal in het doel bij Scheerwolde.
Kop omhoog en proberen jezelf te belonen voor het veldoverwicht. Niet veel later viel dan ook de gelijkmaker. Een lange bal van invaller Hendrik werd aangenomen door Danny. Gelukkig voor hem werd hij op een niet kansrijke positie onnodig onderuitgehaald in het strafschopgebied. De scheids wees naar de stip en Eric schoot de bal in de hoek. Via de hand van de keeper verdween de bal in het doel, 1-1.

Erop en erover zou je denken…. Scheerwolde ging door met aanvallen en er deden zich de nodige kansen voor. Helaas ook nu geen doelpunten uit het veldspel.
Wel volgende opnieuw een tegentreffer. Bij het opbouwen van een aanval werd de bal zomaar bij Blankenham ingeleverd. De speler keek naar onze keeper besloot het van een meter of 30 te proberen. Met een mooie boog verdween de bal over invalkeeper Matthijs.
Opnieuw moest Scheerwolde weer in de achtervolging.
Ditmaal zorgde Cristi met een goede individuele actie voor een goal, 2-2. Het kan nog zou je denken… Helaas voor Scheerwolde viel uit de laatste 3 doelpogingen geen goal.

Op naar revanche volgende week uit tegen Wapserveen.