Wapserveen 1 - Scheerwolde 1 Wedstrijdverslag

Scheerwolde wint in Wapserveen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd in en tegen Wapserveen op het programma.
Gezien de stand zou deze wedstrijd een overwinning voor Scheerwolde kunnen opleveren.

Om 13:15 ging Scheerwolde richting de kleedkamer. Verteld werd dat wij het spel moesten maken en de bal het werk moesten laten doen. Daarnaast gaf trainer Siemen Pit aan dat het lekker weer was om te voetballen. Het eerste punt daarin konden velen zich in vinden, maar het tweede punt daar sloeg de trainer de plank volledig mis. Harde wind, regen en een drassig & hobbelig veld zou het voetballen lastig maken deze middag.

Maar laten we beginnen bij de aftrap.
Wapserveen mocht deze wedstrijd aftrappen en direct werd duidelijk wat de tactiek was van de thuisploeg. Scheerwolde laten voetballen en zelf de bal zover mogelijk naar voren schieten. Het maakte niet uit of er wel of geen medespeler stond. Weg is weg dacht de laatste man van Wapserveen. Dit zorgde ervoor dat Scheerwolde veel in balbezit was en het spel mocht maken.
De 0-1 stond al vrij snel op het scorebord. Een schot op doel van Wapserveen werd los gelaten door de keeper. Matthijs was er als de kippen bij op de bal binnen te prikken. Niet veel later de 2e goal van Scheerwolde. Opnieuw een schot van Scheerwolde (Het was Hilbert die op doel schoot en daarmee ook een biertje had verdiend.) was de keeper van Wapserveen te machtig. Hij moest opnieuw de bal loslaten en Matthijs stond weer scherp opgesteld om binnen te tikken.
Met deze 0-2 stand mochten beide teams naar binnen voor een bakkie thee.

De tweede helft bleef Scheerwolde de ploeg met het meeste balbezit. Helaas viel echter wel de goal aan de andere kant. Balverlies op het middenveld leidde de goal in. Een voorzet volgde en de lange spits tikte de bal goed binnen. Scheerwolde rechtte de rug en ging op zoek naar de volgende treffer.
Cristi maakte een goede actie en leverde een prima voorzet af. Danny hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten en de 1-3 was een feit.

Aan het eind van de wedstrijd scoorde Wapserveen nog eenmaal. Vanaf het middenveld begon de linkshalf aan een indrukwekkende actie. Hij slalomde tussen iedereen door en wist uiteindelijk ook Wilbert te verslaan 2-3. Scheerwolde mocht aftrappen en de goed fluitende scheids floot hierna direct voor het einde van de wedstrijd.

Aankomende zondag speelt Scheerwolde thuis tegen Kuinre.