Scheerwolde 1 - Kuinre 1 Wedstrijdverslag

Goed voetbal, maar geen punten

Scheerwolde mocht vandaag aantreden tegen Kuinre. Een moeilijk bespeelbare ploeg die vooral de lange bal hanteert, compact staat opgesteld en een aantal snelle spelers heeft.

Scheerwolde was vandaag niet compleet door afwezigheid van wintersporters Arend, Bas, Teun en Wout. Hierdoor begon Cristi in de basis en was Joost bereid gevonden om plaats te nemen op de bank.

Om 14:00 begon de wedstrijd aan de Scheerwolderweg 6b. Meteen werd duidelijk dat Scheerwolde voetballend de bovenliggende partij was en dat Kuinre loerde op de counter. Vloeiend combinatiespel werd op de mat gelegd. Dit resulteerde niet direct in opgelegde kansen, omdat de Kuinre zich ver liet terugzakken. Hierdoor kon er niet meer gecombineerd worden binnen 20 meter van het doel van Kuinre. Het gevaar moest vooral komen van afstandsschoten. Deze werden prima gepareerd door de keeper van de gasten.
Het was echter Kuinre dat op voorsprong kwam. Slordig balverlies van Scheerwolde en een goede steekpass van de Kuinre zette de aanvaller vrij voor keeper Wilbert. Koelbloedig schoof hij de bal in het doel. Kort hierop volgde ook de onverdiende 0-2. Een lange vrije trap werd niet goed beoordeeld door Marco en Wilbert. Dit in verband met de laagstaande zon. Doordat beide twijfelden kwam de linker middenvelder van Kuinre tussenbeide en verlengde de vrije trap.
Na deze voorsprong vond Kuinre het welletjes en liet zich nog verder inzakken. Scheerwolde bleef het spel maken maar echt grote kansen deden zich de eerste helft niet voor.

In de rust een zeer tevreden trainer Siemen Pit. Ondanks de 0-2 achterstand zag hij een ploeg die goed had gevoetbald. Aannemen en spelen, veel beweging en altijd de restverdediging goed op orde. Verteld werd dat als wij de tweede helft zo door voetbalden er misschien nog wel een punt of misschien wel 3 punten mogelijk waren.

De tweede helft startte en Scheerwolde gaf deze tweede helft geen kans meer weg aan de tegenstander. Wel creëerde het zelf een aantal mogelijkheden. Het was steeds de keeper van Kuinre die zijn ploeg op de been hield. Een ander punt wat opviel waren de vele overtredingen die Kuinre begon te maken om het gevaar af te wenden. Telkens als er dreigende situaties ontstonden werd er slim een overtreding gemaakt op een plaats waar een vrije trap niet echt meteen een goede kans zou opleveren. Eén keer verkeek de laatste man van Kuinre zich hierop en maakte een overtreding op Cristi binnen de kalklijnen. Eric nam plaats achter de bal en bracht de ploeg terug in de wedstrijd, 1-2.
Scheerwolde zette nog meer aan en enkele kansrijke momenten volgden voor het doel van Kuinre.
Helaas werd er niet meer gescoord.

Een wrang gevoel hielden de spelers van Scheerwolde over aan dit duel. Goed gevoetbald, 2 halve kansen weggegeven waaruit 2 keer werd gescoord en uiteindelijk leverde dit geen punten op.
Volgende week zal Scheerwolde proberen het goede voetbal door te zetten en hopelijk een beter resultaat.