Giethoorn 1 - Scheerwolde 1 Wedstrijdverslag

Scheerwolde trekt aan het kortste eind

Afgelopen zondag stond de wedstijd tegen Giethoorn op het programma.
Een fysiek sterke ploeg waar tegen Scheerwolde het altijd lastig heeft. Zo bleek ook vanmiddag…

Scheerwolde begon goed aan de wedstrijd vandaag. De bal ging vlot rond en Giethoorn werd teruggedrongen. Echt gevaarlijk werd het niet totdat laatste man Marco begon aan een indrukwekkende solo. Deze werd abrupt afgebroken door de laatste man van Giethoorn. Een gemene overtreding zonder de intentie om de bal te spelen. Naar mijn mening een terechte gele kaart, maar de scheidsrechter van dienst had ook zomaar rood kunnen trekken. Helaas voor ons floot de man regelmatig in het voordeel van de thuisploeg en gaf ook nu Giethoorn het voordeel van de twijfel. Kort na deze interceptie kwam Scheerwolde op achterstand. Een ongelukkig moment van Arend in het 16 metergebied leidde tot balverlies aan de spits van Giethoorn. Deze kwam vrij voor Wilbert en verraste hem met een droge schuiver, 1-0.

Gelukkig voor Scheerwolde kreeg Matthijs het hierna op zijn heupen. Een goede actie en een hard schot in de korte hoek betekende 1-1. Niet veel later een kans op de voorsprong voor Scheerwolde. Hilbert nam een vrije trap op een meter of dertig van de goal van Scheerwolde. Hij zag de kleine keeper te ver voor zijn goal staan. In plaats van voor te geven besloot hij op doel te schieten. Pof tegen de deklat kwam de bal, zonde zijn poging had een beter lot verdiend.

Na dit moment volgden een aantal hachelijk situaties voor het doel van Scheerwolde. Gelukkig was keeper Wilbert vandaag “on fire” en redde ons keer op keer. Na deze heldhaftige reddingen werd met een gelijke stand de kleedkamer opgezocht.

Na de thee ging de wedstrijd gelijk op. Het spel golfde op en neer en vele meters werden door beide partijen afgelegd. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant stapte Teun behendig over de bal heen. Deze actie verraste zijn directe opponent. Het resultaat hiervan was dat Jeffrey vrij voor de keeper stond met de bal aan de voet. Een knal in de hoek betekende de voorsprong voor Scheerwolde.
Na deze goal werd het spel van Scheerwolde slordiger en begon Giethoorn meer druk uit te oefenen.

De gelijkmaker kwam opnieuw uit de lucht vallen. Een afgeslagen bal werd op 20 meter in één keer geschoten door de rechtshalf van Giethoorn. De bal belandde strak in het kruis buiten bereik van Wilbert.
Na deze goal gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning. Zoals zo vaak dit jaar zit het Scheerwolde niet mee. Een goed getrapte corner van Jeffrey belande op het hoofd van Matthijs. Een ferme knik volgende en opnieuw werd de lat geraakt door Scheerwolde.
De volgende mogelijkheden waren voor Giethoorn. Eerst werd Scheerwolde al gewaarschuwd door een goed schot van hun aanvoerder. Gelukkig voor ons zeilde de bal net over het doel. Dezelfde spelers mocht 2 minuten voor tijd het nog een keer proberen. Met links draaide hij de bal in het doelgebied. Een typische bal die prima doorgekopt kon worden door de aanvallers van Giethoorn of wanneer niemand hem zou raken ook een doelpunten zou kunnen ontstaan. Dit laatste was het resultaat. Precies in het zijnet plofte de bal op de grond wat de 3-2 betekende voor de thuisploeg. Scheerwolde mocht vervolgens aftrappen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Uit de laatste paar corners ontstonden geen kansen en bleef Scheerwolde met lege handen.

Op basis van de wedstrijd was een gelijkspel de meest terechte uitslag geweest.

Volgende week zondag is Scheerwolde vrij van voetbalverplichtingen.
De week erna is het zaak voor de mannen van trainer Pit om in en tegen Willemsoord een overwinning te behalen. De groenhemden hebben namelijk nog een punt behaald in de 5e klasse A.