verslag | IJhorst- Scheerwolde

Scheerwolde kwam rond 13u aan in IJhorst. Wat meteen op viel bij aankomst was het slechte veld van de thuisploeg. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd want de harde bal stuiterde vaak alle kanten op behalve de goede…
Vandaag mocht Teun het doel verdedigen, omdat Wilbert niet aanwezig kon zijn. Voor Teun bestond de verdediging uit Jeffrey, Stijn, Eric en Wout. Het middenveld werd gevormd door Bas, Marco en Patrick. En voorin startten Stan, Matthijs en Danny. Op de bank namen vandaag plaats; Arend, Cristi en Hilbert.

Scheerwolde begon slordig aan de wedstrijd. Het werd overrompeld door de strijdlustig en snelheid van IJhorst. Door druk te zetten op de verdediging ontstond de eerste goal van de middag. En slechte pass door Eric werd afgestraft door IJhorst, 1-0. Na deze goal rook IJhorst bloed en was het keer op keer gevaarlijk voor de goal. Gelukkig hoefde Teun maar twee keer handelend op te treden. Eerst bij een corner zette hij de hand goed achter de bal en even later maakte hij een harde knal onschadelijk. Helaas moest Stijn tussen al dit aanvalsgeweld van IJhorst de strijd staken met een hamstringblessure. Met 1-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de 2e helft moest Scheerwolde anders gaan voetballen, anders zou de 2e goal van IJhorst vanzelf vallen. Direct na de pauze kwam Scheerwolde op gelijke hoogte. Het was Cristi die een mooie aanval goed afrondde. Scheerwolde werd hierna steeds sterker. Danny mocht hierbij 3x alleen op de keeper af. De eerste keer werd de verdediger van IJhorst direct fataal. Duidelijk vasthouden betekende rood voor hem en een voor Scheerwolde “nutteloze”  vrije trap op 25 meter van het doel. Door deze rode kaart ging IJhorst één-op-één spelen achterin en hierdoor ontstonden dus de kansen voor Danny. Helaas werden deze niet omgezet in een doelpunt en bleef de stand 1-1. Het spel ging nu sneller op en neer. Echte uitgespeelde kansen werden niet meer gecreëerd, maar toch wist de thuisploeg nog een keer te scoren. De laatste man mocht opstomen en legde aan van een meter of 25. Via beide palen ging de bal uiteindelijk in het doel.
Jammer gezien de man meer situatie en de 2 grote kansen die Scheerwolde heeft gehad in de 2e helft. Aankomende zondag mag Scheerwolde uit bij Diever-Wapse proberen de 3 punten weer mee naar huis te nemen.